La Ploiesti incepe Festivalul „Toma Caragiu”

Teatrul din Ploiesti, o institutie ce poarta cu demnitate numele marelui actor Toma Caragiu, ii consacra patronului sau spiritual, intre 9 si 13 noiembrie, Festivalul „Toma Caragiu”.

Acest eveniment, necompetitiv, va avea de fiecare data o alta tema. Prima editie (selectia apartine criticului de teatru Marina Constantinescu) incearca, asa cum precizeaza organizatorii, o trecere in revista a unora dintre cele mai valoroase si longevive spectacole romanesti ale ultimului deceniu. O astfel de prezentare generala „ce vizeaza deopotriva excelenta si anduranta unor spectacole de teatru doreste sa propuna atat publicului exigent al Ploiestiului, cat si criticului si istoricului de teatru un important material de sinteza si de reflexie asupra valorii artistice in timp: mari regizori, mari texte, mari trupe teatrale, o minunata si substantiala reteta subsumata valorii emblematice a celui care a fost Toma Caragiu", se arata intr-o nota a lui Lucian Sabados, directorul Teatrului „Toma Caragiu".

Teatrul va fi timp de cinci zile gazda „marilor spectacole" invitate, care se vor juca atat pe scena proprie, cat si pe cea a Casei de Cultura a Sindicatelor: „Inima de caine" (TNB), „Casatoria" („Bulandra"), „Gaitele" si „joi. mega. Joy" („Odeon"), „Revizorul" - foto (Teatrul de Comedie), „Electra" (Nationalul din Sibiu), „Absolut!" (Teatrul ACT), „Dor de Eminescu" (spectacol de poezie si muzica), „Trei surori" (Teatrul din Ploiesti). Printre interpretii de baza ai acestor spectacole sunt Horatiu Malaele, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Ion Caramitru, Marcel Iures, George Mihaita, Rodica Mandache, Dorina Lazar.

Va fi si sectiunea „Nocturne", destinata spatiilor teatrale neconventionale, cu cinci productii independente, cu doua spectacole de teatru-improvizatie.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Jurnalul National

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri