Căutare Live

Lansare best-seller international "Totul despre scurtmetraj" la Cinema Scala

Vineri, 16 aprilie, ora 16.00, la Cinema Scala, va avea loc lansarea best-sellerului international “Totul despre scurtmetraj” de Clifford Thurlow. Devenit intre timp suport teoretic in universitatile din Marea Britanie, SUA si Australia, cartea prezinta in mod profesionist parcursul scurtmetrajelor de la idee la proiect si realitate.

"Totul despre scurtmetraj / Making Short Films: The Complete Guide from Script to Screen" este un volum adresat mai ales cinestilor aspiranti dar si cinefililor. Lucrarea reprezinta un ghid complet al realizarii de filme scurte, continand informatii practice si resurse utile, opinii ale unor cineasti cunoscuti si scenarii ce pot fi luate drept model.

Prima editie a cartii a aparut, in Marea Britanie si SUA, in 2005 si a devenit rapid best-seller, drept pentru care in 2008 s-a lansat o noua editie, actualizata si mult adaugita, care este acum tradusa in romana de criticul de film Mihai Fulger. Volumul a aparut in seria "Practica filmului", care face parte din colectia de carti de cinema a Editurii IBU Publishing, intitulata ARTA 007.

Volumul va fi lansat, in prezenta autorului la standul Anthony Frost de la Cinema Scala, in cadrul Festivalului International de Film NexT. Vor vorbi, cu acest prilej: regizorul Paul Negoescu, Gloria Sauciuc, redactor-sef Cinemagia si criticul de film Mihai Fulger.

Sambata, 17 aprilie 2010, Clifford Thurlow va fi prezent, incepand cu ora 15.00, la Libraria Anthony Frost la o sesiune de autografe.

Volumul prezinta o scurta istorie a evolutiei scurtmetrajului de la Fratii Lumiere pana la Youtube pentru a continua cu sfaturi adresate scenaristului, producatorului, regizorului si monteurului. Nu lipsesc etapele procesului de creatie, interviuri cu doi cineaste britanici si cinci scenario de scurtmetraje.

Clifford Thurlow (n. 1952, Londra) este un cunoscut jurnalist, scriitor si cineast independent din Marea Britanie. Pe langa cariera de cineast, e considerat "unul dintre cei mai buni ghostwriters din Marea Britanie" (The Times).

sursa text: agenda.liternet.ro

Invitatie la Iarmaroc Fest... Circ de inalta clasa pentru festivalul de la Monte Carlo...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri