- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Lucrări de gravură de Pierre Alechinsky, Pol Bury, Juan Miró, alături de unele semnate de Max Ernst şi Roberto Matta, vor putea fi admirate, din 27 septembrie, în expoziţia "În jurul şi împrejurul Suprarealismului", găzduită de Muzeul Naţional de Artă al României.
Iubitorii de gravură pot vizita, în perioada 27 septembrie 2019 - 2 februarie 2020, expoziţia "În jurul şi împrejurul Suprarealismului", găzduită de Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul programului de cooperare între Valonia - Bruxelles şi România.
Expoziţia, rezultat al colaborării dintre MNAR, Delegaţia generală Valonia-Bruxelles la Bucureşti şi Centrul Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière (Belgia), prezintă operele a 22 de artişti şi scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian şi internaţional, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumătate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970.
David Royaux, delegat general Valonia-Bruxelles la Bucureşti, afirmă că această expoziţie prezintă „o paletă largă de lucrări, oferind vizitatorului posibilitatea de a avea o mai bună viziune generală asupra acestei mişcări a cărei influenţă este foarte pregnantă în cultura belgiană francofonă, dar şi în alte culturi. Astfel, va putea fi admirat un florilegiu de lucrări create de artişti belgieni şi străini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró".
"Cuibuşor de nebunii. Recviem pentru sfârşitul lumii", de Roberto Matta
Alături de aceştia, se vor regăsi în expoziţie şi lucrări semnate de: Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.
Muzeul Naţional de Artă al României este partener al Delegaţiei generale Valonia-Bruxelles din anul 2002, iar "În jurul şi împrejurul suprarealismului" este cea de-a patra expoziţie consecutivă cu opere de artă din patrimoniul Centrului Gravurii şi Imaginii imprimate din La Louvière. Datorită acestui parteneriat structural, publicul din România a putut să aprecieze, de-a lungul anilor, bogăţia şi diversitatea creaţiei culturale din Belgia francofonă.
„Colaborarea dintre Delegaţia generală Valonia-Bruxelles şi Muzeul Naţional de Artă al României acoperă deja aproape două decenii. Putem spune că este o performanţă notabilă şi un semn de statornicie în aceste vremuri atât de schimbătoare. Suntem, prin urmare, onoraţi să rămânem <<în jurul>> acestei prestigioase instituţii şi să putem oferi publicului din România, din nou, o parte din cultura Belgiei.” a declarat Liviu Constantinescu, director general interimar al Muzeului Naţional de Artă al României.
Expoziţia va avea loc în sala dedicată expoziţiilor temporare din cadrul Galeriei de Artă Europeană, accesul făcându-se pe baza biletului de intrare în galerie. Curator: Gwendoline Moran Debraine.
Program de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Accesul se face pe baza biletului de intrare în Galeria de Artă Europeană.
Sursa : news.ro
Nocturna Bibliotecilor - Lecturi, dezbateri, expoziţii şi spectacole, ateliere de creaţie şi proiecţii de film... Licitaţia de artă pentru lichidarea patrimoniului galeriei Hanul cu Tei a avut vânzări totale de 250.000 de euro...