Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Lydia Lunch, "Sick With Desire" in Kulturhaus

Pe data de 23 februarie 2012, Kulturhaus Bukarest organizeaza un show special ce imbina muzica, poezia si efectele vizuale intr-un tot unitar si spectaculos, iar invitata noastra, cu aceasta ocazie va fi nimeni alta decat una dintre cele mai cunoscute imagini ale underground-ului muzical si artistic international: Lydia Lunch.

Show-ul, denumit sugestiv "Sick With Desire", este o combinatie fascinanta de efecte vizuale, muzica si poezie, ce aminteste de performance-urile lui Laurie Anderson si Lucas Lanthier (Cinema Strange).

Succesiunea obsesiva de imagini cu deserturi singuratice, cladiri parasite si tema recurenta a iubirilor pierdute creeaza un joc de umbre, lumina si culoare, completat de vocea hipnotica a Lydiei si lirismul seducator al versurilor.

Prin muzica, literatura, filme, spoken word performances, videoclipuri, fotografie sau poezie, Lydia Lunch s-a dovedit a fi una dintre cele mai interesante si indraznete figuri ale artei contemporane. Spre deosebire de multi artisti ai generatiei din care face parte, care s-au pierdut treptat intr-o perspectiva comerciala, viziunea Lydiei Lunch s-a consolidat si redefinit de-a lungul timpului, pastrandu-si unicitatea modului de exprimare.

Lydia Lunch si trupa sa Teenage Jesus and the Jerks s-au numarat printre fondatorii miscarii No Wave, in New York, la mijlocul anilor '70. Cunoscuta prin prisma carierei sale muzicale si colaborarii cu Nick Cave, Sonic Youth, Einsturzende Neubauten si Big Sexy Noise, Lydia continua sa produca o mare varietate de lucrari artistice si sa isi faca aparitia la festivaluri de muzica, literatura si poezie din intreaga lume.

In deschiderea evenimentului va exista si un warm-up realizat de DJ Nic (No Man's Land / Radio Guerrilla).

Sursa: Sapteseri

Recomandari