Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Mai multe lucrări de artă au fost vândute la licitație pentru construirea Teatrului Griviţa 53

Pentru Teatrul Griviţa 53, prima instituţie independentă de spectacole care va fi construită în ţara noastră în 70 de ani, după Teatrul Nottara, este necesară suma de 1,3 milioane de euro.

Două lucrări de artă din seria „Ouăle Griviţa 53” au fost vândute pentru 12.000 de euro în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană organizată de Artmark, iar Fundaţia Globalworth s-a alăturat campaniei şi a achiziţionat patru lucrări în valoare de 20.000 de euro.

Licitaţia Artmark din 9 iulie a inclus lucrări semnate de nume ca Baba, Ţuculescu, Bernea, Ciucurencu şi Brătescu, alături de Câlţia, Ilfoveanu, Dumitrescu, şi o secţiune caritabilă pentru construirea Teatrului Griviţa 53, cu lucrări semnate de Arantxa Etcheverria, Alexandra Nechita, Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu şi Mihai Popescu şi Florin Samoilă.

Pentru Teatrul Griviţa 53, prima instituţie independentă de spectacole care va fi construită în ţara noastră în 70 de ani, după Teatrul Nottara, este necesară suma de 1,3 milioane de euro.

În licitaţia Artmark, pentru proiectul iniţiat de regizoarea Chris Simion-Mercurian, care a cumpărat terenul în 2016 şi a pornit apoi o campanie de strângere de fonduri pentru construcţie, au fost vândute lucrări semnate de Arantxa Etcheverria (5.000 de euro) şi Francisc Chiuariu (7.000 de euro).

Cele realizate de Alexandra Nechita, Gheorghe Fikl şi Mihai Popescu şi Florin Samoilă au rămas neadjudecate.

Anul acesta, în cadrul campaniei de strângere de fonduri a fost organizată prima ediţie a Festivalului Ouălor de Paşte, când aproximativ 20 de personalităţi din diverse domenii, precum artă, sport, muzică şi teatru s-au alăturat cauzei şi au acceptat provocarea de a transforma un ou înalt de 2 metri şi cu un diametru de 1,65 metri într-o operă de artă. Au fost realizate 19 lucrări. Fundaţia Globalworth a achiziţionat recent patru dintre ele.

Valoarea fiecărei lucrări este de 5.000 de euro.

Suma totală strânsă în urma acestei campanii este de aproximativ 100.000 de euro.

În licitaţia Artmark au mai fost vândute lucrările „Jocul formelor” (16 colaje), de Geta Brătescu, pentru 24.000 de euro, „Natură statică cu flori şi jucării”, de Alexandru Ciucurencu, pentru 9.000 de euro, „Pădure la Ruşchiţa”, de acelaşi autor, pentru 8.000 de euro, şi „Fundaţia luminii”, de Eugen Tăutu, pentru 14.000 de euro.

Sursa : news.ro