Căutare Live

"Mari Compozitori", volumul al 8-lea, din 7 aprilie cu Jurnalul National

Din 7 aprilie, Jurnalul National si Editura Litera va ofera cel de-al 8-lea volum din colectia „Mari Compozitori” : Johann Strauss-fiul (CD si carte).

Johann Strauss-fiul (25 octombrie 1825-3 iunie 1899) a fost un compozitor austriac de muzica de divertisment, mai ales de dans, si de operete. A compus peste 500 de valsuri, polci, cadriluri si alte tipuri de muzica de dans, precum si cateva operete si un balet. In timpul vietii, a devenit celebru pentru valsurile sale si a fost supranumit Regele Valsului. Lui i se datoreaza, in mare masura, popularitatea acestui dans in Viena secolului XIX. Unele dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Johann Strauss sunt Dunarea albastra, Kaiser-Walzer, Povestiri din padurea vieneza, Tritsch Tratsch Polka si Pizzicato Polka. Dintre operetele sale, cele mai cunoscute sunt Die Fledermaus (Liliacul) si Der Zigeunerbaron (Voievodul tiganilor).

Rosen aus dem Süden
Rosen aus dem Süden (Trandafiri din sud) opus 388 este o suita de valsuri compuse de Johann Strauss-fiul in 1880 cu teme extrase din opereta Das Spitzentuch der Königin (Batista de matase a reginei) inspirata de un roman de Heinrich Bohrmann-Riegen. Valsul se numara printre cele mai frumoase lucrari ale Regelui Valsului si este interpretat, de regula, la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Tonul general al piesei este destul de reflexiv, dar momentele finale sunt imbibate de o bucurie pura, cu cele mai vesele melodii ale lui Strauss.

VIDEO! Amza Pellea a primit o stea in memoriam, pe Walk of Fame-ul bucurestean... Concert Alexandrina & Band, in Silver Church...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri