Marian Petrescu Trio deschide programul Jazz at breakfast la Istanbul

Duminica, 24 iunie, la ora 11.00, trupa Marian Petrescu Trio va concerta in cadrul programului ”Jazz at Breakfast” organizat de Hakan Erdogan Productions, una dintre cele mai asteptate si mai populare manifestari ale spectrului muzical istanbuliot.

Desfasurat anual pe perioada verii, in locatii neconventionale, "Jazz at Breakfast" propune publicului concerte de jazz in aer liber, duminica, la brunch. Anul acesta a fost aleasa de catre organizatorii evenimentului gradina palatului Yıldız, una dintre cele mai exclusiviste locatii din oras. "Jazz at Breakfast" va cuprinde in aceasta vara patru concerte, primul dintre acestea fiind cel al muzicienilor romani, de altfel si singura trupa straina invitata. Hakan Erdogan Productions organizeaza evenimente prestigioase in Istanbul de peste 20 de ani. Printre acestea, cele mai importante ar fi "Jazz at Breakfast", "Bach Days" (eveniment ce a debutat in 1998), "Mozart Days" (debutat 2002) si alte concerte in locatii surprinzatoare, diferite.

Marian Petrescu, unul dintre cei mai importanti jazzmen romani, a debutat pe scena muzicala la varsta de 15 ani la Pori Jazz Festival. Ulterior, cariera sa s-a bucurat de larga recunoastere, atat pe plan intern cat si international. Printre numeroasele premii castigate datorita tehnicii uimitoare si interpretarii dinamice, unice si cu o puternica personalitate, se numara competitia Martial Solal jazz piano (locul 2, 1989) si festivalul de jazz de la Bucuresti (locul 1, 1992). Marian Petrescu Trio este compus din Marian Petrescu (pian), Mihai Petrescu (contrabas) si Väyrynen Raimo (tobe), cei trei muzicienii fiind cunoscuti si apreciati de publicul de jazz din Istanbul - transmite Institutul Cultural Roman Istanbul.

Ultimele știri