Mariana Nicolesco: “Hariclea Darclée in constiinta noilor generatii”

Se implinesc, la 10 iunie, 150 de ani de la nasterea legendarei soprane Hariclea Darclée, artista care a dominat scena lirica mondiala timp de trei decenii

"Cu o voce somptuoasa, rara, de soprana drammatico d'agilità, stapanind secretele imuabile ale stilului, cu o linie de canto desavarsita, dispunand de un temperament scenic iesit din comun, ea a cucerit imediat la Paris admiratia lui Gounod si la Milano pe aceea a lui Verdi, o data cu ovatiile nesfarsite ale publicului. In istoria muzicii ea ramane in primul rand prin impactul extraordinar pe care l-a avut asupra compozitorilor contemporani, asa-zisii veristi din generatia postverdiana. Nu mai putin de 13 opere au fost scrise pentru vocea ei si interpretate de ea. Unele au intrat in patrimoniul mondial al culturii, Tosca de Puccini, La Wally de Catalani, Iris de Mascagni", declara Mariana Nicolesco.

Concursul International de Canto si Festivalul de la Braila, ce-i poarta numele, implinesc la randul lor, in aceasta vara, 15 ani de existenta. Nu mai putin de 1.700 de tinere talente din 47 de tari si 5 continente s-au intrecut pe sine in contextul manifestarilor de la Braila, inainte de-a se afirma pe scenele nationale si internationale. "Prezenta la manifestarile din acest an, ce vor avea loc intre 27 iulie si 8 august, a unui numar record de 180 de concurenti veniti din 27 de tari, si din toate continentele, - spune Mariana Nicolesco - ne arata ca misiunea pe care ne-am propus-o, inca din 1995, de a readuce in constiinta publica numele marii artiste cunoaste un succes deplin. Cu atat mai mult cu cat evenimentele create de noi si Cursurile Master Classes au orientat spre inalta performanta nenumarate vocatii, afirmate azi in teatre de prestigiu de pretutindeni."

Sursa: jurnalul.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri