Muzeul Brooklyn din New York va organiza o mare retrospectivă dedicată designerului francez Pierre Cardin

 

Muzeul Brooklyn din New York va organiza, începând din această vară, o mare retrospectivă a operei designerului francez Pierre Cardin, care se va centra pe caracterul avangardist şi pe influenţa sa în modă, potrivit AFP.

Expoziţia, organizată cronologic, va prezenta 170 de obiecte din anii 1950 până în prezent, în special piese de haute-couture şi de prêt-à -porter, dar şi accesorii, forografii sau filme, a anunţat miercuri muzeul într-un comunicat. 

Evenimentul ar trebui să aibă loc între 20 iulie 2019 şi 5 ianuarie 2020.

"La Muzeul Brooklyn vrem să spunem poveştile pionierilor veniţi din întreaga lume a artelor, şi exact asta este Pierre Cardin", a declarat Anne Pasternark, directoarea instituţiei, citată în comunicat. 

O purtătoare de cuvânt a muzeului a afirmat pentru AFP că instituţia s-a aflat în contact cu Pierre Cardin încă din perioada de pregătire a expoziţiei. 

Creatorul francez este cunoscut pentru fascinaţia sa pentru spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele. 

"Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine", spunea el în cartea "Pierre Cardin", scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017.

Îndrăzneala tăieturilor sale, adesea radicale şi uneori geometrice, moderniste, au marcat generaţii de stilişti.         

Alăturându-se în 1946 casei Christian Dior, el a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război. El şi-a creat propria casă de modă în 1950şi şi-a făcut rapid un nume. Om de afaceri strălucit, el a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.               

La 96 de ani, Pierre Cardin rămâne activ şi supervizează munca echipelor din casa de modă.

Sursa: News.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI