Căutare Live

O sculptura a lui Constantin Brancusi, vanduta cu peste 800.000 de euro

O sculptura a maestrului Brancusi este scoasa astazi la licitatie de celebra Casa Sotheby's din Londra.

UPDATE: Lucrarea "Copil adormit", semnata de Constantin Brancusi, a fost cumparata, la Londra, cu peste 800.000 de euro.

Opera, care a fost anuntata acum putin timp de gazda licitatiei este creatia numita "Copilul adormit" (L'enfant endormi). Ea dateaza din 1908, iar pretul acestea a fost estimat intre 300.000 si 500.000 de lire sterline.

In cadrul aceleiasi licitatii de arta impresionista si moderna este scos la vanzare si un portret al artistului roman, realizta de prietenul sau, Amadeo Modigliani. Expertii l-au evaluat la un pret cuprins intre 70.000 si 90.000 de lire sterline. Portretul a fost realizat in perioada 1908 - 1909.

sursa foto: sothebys.com

6 februarie 1958: A avut loc catastrofa aviatica de la Munchen. Opt fotbalisti ai echipei Manchester United au murit... 7 februarie 1915: S-a nascut Teoctist Arapasu, patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri