O VACANȚĂ EXCEPȚIONALĂ! Evenimente organizate de Fundația Dan Voiculescu

 

De peste 25 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține și promovează valorile autentice românești și performanța la cel mai înalt nivel. Și în această vară, preocuparea constantă pentru excelența în educație s-a reflectat în cadrul proiectelor derulate.

·       Liga Profesorilor Excepționali

Cei mai buni 10 dascăli din România, din 800 de participanți înscriși, au fost premiați în cadrul Galei Liga Profesorilor Excepționali.

Marele premiu, în valoare de 30.000 lei, a fost câştigat de Alina-Cristina Cocoș, profesoară de geografie la Colegiul Național Mihai Viteazul din București. Un dascăl care a reuşit să facă performanţă cu sute de elevi, din pasiune și dăruire pentru meseria pe care a ales-o.

Următorii profesori clasați pe podium au primit premii de 20.000 RON, respectiv 10.000 RON pe durata unui an educațional. Însă toți cei zece finaliști au fost recompensați pentru modul în care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare inovatoare, cu rezultate notabile, dar și prin implicarea în viața comunității.

Liga Profesorilor Excepționali recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I-XII.

·        Elevii excepționali, premiați în Grădina Valorilor Românești

Peste 300 dintre cei mai buni elevi, cu rezultate și performanțe deosebite, apreciați atât în țară cât și la nivel internațional, au fost premiați de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tinerii au primit diplome și materiale educaționale și au avut ocazia să se reîntâlnească cu profesorii Clubului de Excelență.

Pe parcursul anului școlar, sute de copii și tineri au participat la diverse ateliere și cursuri: arte vizuale, arta fotografica, muzica, scriere creativa, dezvoltare personala, origami si quilling, limba engleza, dar și cursuri National Geographic Learning.

De asemenea, au fost premiați şi micuții cu minți sclipitoare care au participat la diverse ediţii ale concursului Olimpiadele preșcolarilor, pe parcusul anului 2016.

·        Grădina Valorilor Românești

Și în această vară, pentru al 6-lea an consecutiv, Grădina Valorilor Românești din Parcul Lumea Copiilor este locul ideal pentru o vacanță altfel, unde cei mai tineri îmbină jocul cu educația și dezvoltarea personală, într-un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești. Amenajat sub forma unui complex statuar compus din 76 de busturi ale ”românilor esențiali”, acest colț de natură găzduiește, an de an, pe toată perioada verii, activități culturale și alternative de petrecere a timpului liber precum: cursuri de limba engleză, pictură și istoria artei, artă fotografică, scriere creative și dezvoltare personală.

De asemenea, aici se organizează cursuri National Geographic Learning, ateliere handmade dar și spectacole de teatru de păpuși, serate culturale, concursuri, face-painting și momente distractive. În luna iulie, copiii și tinerii au participat în număr mare la:

-          Cursul de limba engleză

-          Learning English through games and songs

-          Ateliere de conversație în limba engleză

-          Cursuri National Geographic Learning Explorer

-          Ateliere de public speaking and debate

-          Ateliere de pictură pentru copii „Descoperim lumea culorilor”

-          Cursuri de pictură și istoria artei

-          Ateliere „Ne jucăm, ne dezvoltăm”

-          Ateliere de dezvoltare personală pentru adolescenți

-          Ateliere de handmade și creativitate

-          Activități pentru preșcolari

-          Cursuri de fotografie

-          Spectacole de teatru, de muzică și concursuri de talente

-          Club de lectură în aer liber

·        Workshop – „Efectul Coandă” - 130 de la nașterea lui Henri Coandă

Cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, inventatorul primului avion cu reacție din lume, Fundatia Dan Voiculescu a organizat, Grădina Valorilor Românești, un eveniment educational, un workshop sustinut de Marian Velcea, președintele Asociației Justin Capră și Sorin Dinea, președintele Asociației Henri Coandă.

Cei mici au aflat informații inedite din viața inventatorului român și au participat la un experiment inedit.

Sub deviza „Susținem excelența! Antrenăm inteligența!”,  Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României continuă seria proiectelor menite să promoveze şi să susţină valorile și excelența indiferent de domeniul de activitate, dar și tradițiile autentice românești. Toate cursurile și atelierele sunt gratuite.

Mai multe detalii pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe