Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Orchestra Nationala Radio, la Shanghai

Un concert de muzica clasica cu o orchestra prestigioasa este cu siguranta un bun mijloc de a arata care sunt valorile culturale reale pe care Romania le poate prezenta lumii intregi

Aceasta este de fapt ratiunea participarii la un eveniment precum Expozitia mondiala de la Shanghai, iar programul zilei de 29 iulie, Ziua nationala a Romaniei la EXPO 2010, va fi incununat, in mod firesc, de un spectacol de inalta tinuta artistica al Orchestrei Nationale Radio, sustinut in Sala Rosie a Centrului Expo cu o capacitate de 2.500 de locuri.

Nu este prima data cand Orchestra Nationala Radio este un ambasador de incredere al Romaniei. Oltea Serban Parau, director artistic al Orchestrelor si Corurilor Radio, declara in exclusivitate pentru Jurnalul National: "Orchestra Nationala Radio are o traditie bogata in reprezentarea culturala a Romaniei la nivel inalt, cu cinci ani in urma reprezentand varful de lance al programului Zilei nationale la Expozitia Mondiala de la Aichi, Japonia, din 2005, in 2009, reprezentandu-ne la Zilele culturale ale Bancii Central-Europene de la Frankfurt. De aceasta data, concertul Orchestrei Radio dirijat de Tiberiu Soare reprezinta punctul culminant al programului de la Shanghai din 29 iulie, program ce contine, cel putin din punct de vedere muzical, elemente din diverse genuri.

Muzica clasica este un limbaj universal, iar publicul chinez apreciaza in mod deosebit acest tip de mesaj. Balada de Ciprian Porumbescu, care face parte din programul nostru de la Shanghai, este o piesa foarte indragita in China si speram sa ne aduca succesul scontat".

Spectacolul, pregătit atent pentru a oferi publicului chinez o mostră de virtuozitate şi talent românesc, va avea ca protagonişti doi tineri şi carismatici muzicieni, adevărate vedete ale genului: violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail, iar la pupitru va fi un dirijor care la fiecare apariţie în faţa publicului culege îndelungi aplauze: Tiberiu Soare.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Foto: Jurnalul National

Recomandari