Pictura "Jucatoarele de carti" de Alexandru Ciucurencu, scoasa la licitatie

O noua licitatie organizata de casa Alis marti, 26 iulie, aduce in prim plan lucrari de lucrari de Alexandru Ciucurencu, Marcel Chirnoaga, Iosif Iser si Rudolf Schweitzer Cumpana. Lucrarile de arta sunt expuse si pot fi vizitate de catre cei interesati la sediul casei de licitatii, pana astazi la orele 18,00. Potrivit Mediafax, pictura "Jucatoarele de carti", de Alexandru Ciucurencu, va fi scoasa la licitatie marti, cu un pret de pornire de 55.000 de lei.

"Jucatoarele de carti", o lucrare inedita, de mici dimensiuni, are toate calitatile de spontaneitate si prospetime ale unei scene surprinse pe viu. Tema in sine poate sa nu fie straina de celebra compozitie a lui Paul Cezanne "Jucatorii de carti".

Personajele in atitudini firesti, absorbite in actiunea in care sunt antrenate, sunt schitate sumar, cu trasaturi alerte de culoare neagra si modelate din tuse dezordonate de culoare. Cromatismul lui Ciucurencu, creator de atmosfera, este admirabil ilustrat aici de modul in care griuri, altfel terne, se innobileaza gratie vecinatatilor de verde veronez, rosu saturat sau accente de roz si alb, se arata in prezentarea lucrarii.

Printre picturile ce vor fi scoase la licitatie, marti, de la ora 19.00, se mai numara "Moara de apa", de Nicolae Enea, care are un pret de pornire de 6.000 de lei, "Femeie cu masca", de Leon Al. Biju (3.000 de lei), si "Vas cu flori", de Gheorghe Vanatoru (12.000 de lei).

Totodata, lucrari de Marcel Chirnoaga - "Pomul intelepciunii" - acvaforte, cu un pret de pornire de 1.600 de lei, "Fiara" - gravura cu sudura (2.000 de lei) -, Iosif Iser - "Atac" - tus laviu (2.400 de lei) si "Odalisca" - carbune si creion color pe hartie (4.500 de lei) - si "Autoportret", de Rudolf Schweitzer Cumpana, carbune pe hartie, cu un pret de pornire de 1.000 de lei, se numara printre cele 74 de loturi incluse in sectiunea Pictura la licitatia de marti, de la ora 19.00, a casei Alis.

Sursa: hotnews

Foto: stiam.ro

Ultimele știri