Antena Căutare

Preselectie pentru Scoala Atelier "George Mihaita"

Teatrul de Comedie, in parteneriat cu Clubul UNESCO – Adolescentii si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti lanseaza ficoala Atelier "George Mihaita", formata in scopul de a organiza cursuri gratuite de teatru pentru elevi cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani.

Preselectia pentru formarea, deocamdata, a primelor doua clase va avea loc la 3 decembrie, la Teatrul de Comedie (Str. Sf. Dumitru, Centrul vechi), de la ora 10:00. O clasa va fi alcatuita cu elevi care au intre 11 si 15 ani, iar alta cu adolescenti cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani. In fiecare clasa vor fi 14 persoane.

Despre aceasta frumoasa initiativa, George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, a declarat pentru Jurnalul National ca ficoala Atelier de Teatru are scopul de a pregati gratuit viitori actori.

Ideea acestui proiect i-a venit atunci cand le-a vazut jucand, intr-un spectacol coordonat de actrita Radita Rosu la Sala Noua a Teatrului de Comedie, pe trei fetite, fiicele fostilor mari fotbalisti Gica Hagi, Gica Popescu si Adrian Ilie, prezenti si ei acolo.

"Atunci m-am gandit sa organizam gratuit o clasa sau doua de elevi. Asta inseamna ca parintii nu vor plati cursurile. Noi vom cauta sponsori pentru a plati profesorii. Voi merge si eu cu «saru' mana», din poarta in poarta, pe la prieteni, ca sa pot obtine bani pentru plata celor care ii vor invata pe copii. Ma voi regasi si eu printre sponsori", ne-a spus George Mihaita.

Pana acum s-au inscris multi elevi. Profesori la primele doua clase vor fi actorii Radita Rosu (clasa 11-15 ani) si Mihai Bisericanu (clasa 15-18 ani). Cursurile vor avea loc la Sala Noua, Str. Sf. Vineri 11, probabil incepand cu luna decembrie.

Pentru preselectie, cei inscrisi trebuie sa prezinte un mic repertoriu, format din poezii si/sau monolog si/sau povestire scurta pentru cei interesati de actorie. Mai multe informatii pot fi obtinute sunand la numarul de telefon 0745.173.298.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Lucian Nastase

Rolul AMCOR in definirea pietei de consultanta din Romania... Pasarea Colibri va lansa un nou album la concertul din 25 noiembrie...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x