Căutare Live

Prezenta romaneasca la Festivalul "Documentarist - Zilele documentarelor la Istanbul"

Joi, 31 mai 2011, se deschide oficial la Istanbul cea de-a cincea editie a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor. Festivalul Documentarist este organizat de catre Eurasia Art Colective, ONG dedicat crearii unor platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practica artistica educationala, festivaluri si evenimente de arta contemporana.

Editia din acest an include 80 de documentare turcesti si internationale si cuprinde noua sectiuni: International Panorama, Heddy Honigmann Retrospective, Documenting Memory, Arab World: Winds of Change, Greece: Our Close Neighbour, A Sschool, An Ecole: Famu, Music Documentaries, In Memoriam: Theo Angelopoulos, Lutfi Akad, Seyfi Teoman si Turkey's Panorama. Festivalul se va desfasura in perioada 31 mai - 6 iunie, in importante locatii din Istanbul, cum ar fi Muzeul Pera, Galeria AkBank, Consulatul Greciei, Institutul Francez si, incepand de anul acesta, Institutul Cultural Roman Dimitrie Cantemir Istanbul. Filmul documentar romanesc este reprezentat in acest an de productiile "Metrobranding", regia Ana Vlad si Adi Voicu, si "Noosfera", regia Ileana Stanculescu si Artchil Khetagouri.

Continuand colaborarea de lunga durata cu festivalul, ICR Istanbul va gazdui sesiunile "Just talking", sesiuni ce aduc fata in fata regizori si jurnalisti europeni prezenti la festival. Evenimentul este inclus in seria de proiecte EUNIC, reteaua de colaborare intre institutele culturale europene si sectiile culturale ale consulatelor aflate in Turcia, fondata la inceputul acestui an.

"Metrobranding", regia Ana Vlad si Adi Voicu si "Noosfera", regia Ileana Stanculescu si Artchil Khetagouri sunt incluse in festival in sectiunea International Panorama. Cu sprijinul ICR Istanbul, regizorii celor doua filme vor participa la festival, unde vor avea ocazia sa se intalneasca atat cu publicul iubitor de film documentar, in cadrul proiectiilor, cat si cu regizori si jurnalisti de profil din Turcia si din alte tari, in cadrul sesiunilor de discutii organizate sub egida festivalului, relateaza ICR Dimitrie Cantemir- Istanbul.

Ce s-a intamplat pe 30 mai!... A1.ro iti recomanda azi filmul "Street dance 2 - Dansul strazii 2". Vezi trailerul!...
Ultimele știri