Căutare Live

Record de inscrieri la Concursul Darclée 2010

Ajuns la cea de-a 15-a editie, Concursul International de Canto Hariclea Darclée, desfasurat la Braila, a inregistrat un numar-record de inscrieri. Nu mai putin de 185 de concurenti din 27 de tari si 5 continente au dorit sa participe la aceasta prestigioasa competitie de canto

Astfel, in 2010 se vor intrece 94 de soprane, 19 mezzosoprane, 24 de tenori, 2 contratenori, 26 de baritoni, 5 bas-baritoni si 15 basi. "In mod indiscutabil prima soprana a lumii timp de trei decenii, sufletul si forta dinamica a evenimentelor ce se apropie, Darclée e un simbol al culturii noastre, pe care, cu mandrie, l-am readus in constiinta publica. Prezenta la manifestarile din acest an a atator talente venite din toate orizonturile e dovada triumfului la scara mondiala a marii aventuri pe care am initiat-o acum un deceniu si jumatate spre a cinsti memoria legendarei predecesoare", a declarat Mariana Nicolesco.

Concursul International de Canto Hariclea Darclée a fost infiintat in 1995, in memoria legendarei soprane, pentru vocea careia au fost compuse nu mai putin de 13 opere. Dintre acestea amintim doar cateva: Tosca si Manon Lescaut de Puccini, La Wally de Catalani sau Iris de Mascagni. De la infiintare si pana acum, peste 1.700 de tinere voci din lumea intreaga s-au facut auzite la Braila.

Sursa: jurnalul.ro

Realitatea e socanta!... Regizorul Adrian Sitaru, declarat "Omul zilei" de Jurnalul National...
Ultimele știri