Căutare Live

Regizorul Adrian Sitaru, declarat "Omul zilei" de Jurnalul National

Scurtmetrajul "Colivia", regizat de Adrian Sitaru, a obtinut Marele Premiu City of Vila do Conde al Festivalului international de film de scurt metraj Vila do Conde din Portugalia, la care s-au proiectat aproximativ 200 de productii

Juriul, care a hotarat castigatorul festivalului, desfasurat intre 3 si 11 iulie, a fost format din Katell Quillévéré, Daniel Blaufuks, Laurent Guerrier, Bálint Kenyeres si Manuel Mozos.

Curtas Vila do Conde este cel mai important festival de film de scurt metraj din Portugalia si unul dintre cele mai prestigioase din Europa. "Colivia" a primit si alte premii pana acum, la alte manifestari importante, printre care cel al Serviciului german de schimb academic (DAAD), la Berlinale Shorts, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin din acest an, dar si Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Zilele Filmului Romanesc, la Festivalul international de film Transilvania.

"Colivia" spune povestea unui copil care gaseste o pasare bolnava pe strada si o aduce acasa, ca sa o vindece.

Pentru noul succes obtinut cu acest scurtmetraj, Jurnalul National il declara pe Adrian Sitaru "Omul zilei".

Sursa: Jurnalul.ro

Foto: fifa-mons.be

Record de inscrieri la Concursul Darclée 2010... "Ciresarii", visul etern al adolescentei...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri