Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

„Richard al III-lea”, pus în scenă de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre, prezentat în premieră în România

Spectacolul „Richard al III-lea”, pus în scenă de Silviu Purcărete la Tokyo Metropolitan Theatre în 2017, va fi difuzat în premieră în România miercuri, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu care are loc online.

Spectacolul va fi difuzat de la ora 20:00, pe site-ul sibfest.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului, şi va fi redifuzat doar pe site-ul evenimentului, ca toate celelalte spectacole din programul festivalului, după 12 ore.

Regia şi scenariul spectacolului bazat pe piesa lui William Shakespeare sunt semnate de Silviu Purcărete, scenografia şi costumele - de Dragoş Buhagiar, iar muzica - de Vasile Şirli. Kuranosuke Sasaki interpretează rolul principal.

Piesa descrie gloria şi decăderea regelui Richard al III-lea, care îşi înşală şi îşi omoară duşmanii, aliaţii şi chiar rudele pentru a urca pe tron.

După ce a prezentat la Tokyo Metropolitan Theatre producţiile „Lulu”, „Călătoriile lui Gulliver” şi „Oidip”, Purcărete a creat pentru prima dată un spectacol pentru acest teatru: un „Richard al III-lea” complet nou, într-o interpretare curajoasă ce explorează la maxim capacităţile celor 19 actori implicaţi.

Spectacolul este prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română şi engleză, şi nu este recomandat copiilor cu vârste sub 7 ani.

Sursa : news.ro

Recomandari