Căutare Live

Rusia: 100 de cineasti se revolta fata de "stilul totalitar" al celebrului regizor Nikita Mihalkov

100 de personalitati au anuntat ca parasesc Uniunea rusa a Cineastilor, pentru a protesta fata de "stilul totalitar" al presedintelui organizatiei, celebrul regizor Nikita Mihalkov. Intr-o scrisoare deschisa intitulata "Nu ne place", semnatarii denunta "verticalitatea puterii absolute in sanul comunitatii profesionale", condusa de peste 10 ani de Mihalkov, transmite cotidianul francez Le Point.

"Nu ne place stilul totalitar de gestionare a uniunii noastre, unde o singura persoana pune in posturi importante persoane care ii convin si cu care ia principalele decizii", scriu semnatarii, printre care se afla si regizorii Alexandr Sokourov, Eldar Riazanov, Alexei Guerman si Otar Iosseliani.

"Revolta" vine pe fondul unei nemultumiri generalizate a cineastilor fata de Nikita Mihalkov, apropiat de putere si initiator al reformei sistemului de subventii de stat. Reforma este insa foarte impopulara printre cineasti, mai ales printre cei care nu au acces la ajutoarele publice.

La finalul anului 2008, principalii critici ai lui Mihalkov, in principal cineasti din Moscova si Sankt Petersburg, au denuntat public modul in care acesta conduce Uniunea si au cerut alegerea unui nou presedinte. De data aceasta, atacul impotriva lui Nikita Mihalkov coincide cu lansarea filmului "Soare inselator 2", care a avut parte de o primire foarte rece atat din partea criticilor, cat si din partea publicului.

Sursa: hotnews.ro

Elena Mosuc si Giuseppe Giacomini in opera "La Boheme" la Opera Nationala... Concert la doua piane cu Roxana si Valentin Gheorghiu...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri