Originea unor preparate care fac mandria bucatariei romanesti, cum ar fi micii sau sarmalele, este deseori pusa sub semnul intrebarii. Impreuna cu Editura Humanitas va provocam sa raspundeti dilemei daca exista sau nu bucatarie autentic romaneasca. Ne ajuta sa lamurim problema Valentin Uritescu, care si-a imprumutat vocea pentru realizarea audiobookurilor Gastronimicele, cu retetele nastrusnice ale lui Pastorel Teodoreanu.
Vedem apoi cum s-au raportat la traditiile culinare marketingul si publicitatea locala intr-o dezbatere moderata de antropologul Bogdan Iancu si publicitarul Florin Dumitrescu.
Teoriile gastronomice se sutin insa numai printr-o buna practica in bucatarie asa ca i-am invitat la o demonstratie culinara pe Viorel Copolovici care ne va imbia gusturile cu un melanj de arome si pe Ana Ponta care vine sa evoce mult iubita bucatarie a bunicii, cu dulapul ei plin de mirodenii si retete inventate pe loc.
Alaturi de o mancare gustoasa sta bine, intotdeauna, un vin de soi ales. Ne vor ghida printre istorii si vite nobile oenologii unor cunoscute podgorii: Viticola Sarica Niculitel si Domeniul Coroanei Segarcea. La desert degustam ciocolata fina, creatia maestrului Valter Bovetti, originar din Cuneo (Piemonte), ce a fondat in regiunea Perigord din Masivul Central Francez propria sa fabrica de ciocolata.
Va asteptam asadar la targ cu reduceri intre 10% si 20% la carti bune de mancat si cu pofte de gurmand.
Parteneri media: GoodFood, bucataria.net, metropotam, port.ro
Lansare de carte: Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca, de Neagu Djuvara... Dorel Visan si Liana Stanciu prezinta un spectacol umanitar cu intrare libera...