Antena Căutare

Sambata, 27 martie, de Ora Pamantului, stinge lumina!

Sambata, pe 27 martie, la ora 20.30, World Wide Fund for Nature transmite un mesaj global de Ora Pamantului: stinge lumina timp de o ora in casa ta, la birou sau in orice alta parte te afli. In acest timp, bucurestenii pot merge la concertul 100% unplugged sustinut de trupa Sistem, Mihai Margineanu si Lu Cozma, la ora 20.30, imediat dupa stingerea luminilor in Palatul Parlamentului.

Startul Earth Hour in 2010 il va da chiar Roberta Anastase, presedinte al Camerei Deputatilor, care va stinge luminile timp de 60 de minute in Palatul Parlamentului.

Romania s-a alaturat campaniei din 2008. Atunci Opera Nationala a fost prima cladire reprezentativa din Romania in care s-au stins luminile. In 2009, Romania a devenit oficial tara Earth Hour. Campania a inceput sa fie promovata de trei ambasadori Earth Hour: Daciana Sarbu, Zoli de la Sistem si Robin Barnett, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. In urma cu un an , pe 27 martie, la 20.30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Teatrul National Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta, Opera Romana si Magazinul Cocor au stins luminile.

Ora Pamantului in Romania a beneficiat de sprijinul Vodafone, care a trimis peste 2 milioane de mesaje cu Earth Hour abonatilor sai iar postul de muzica UTV a incetat sa transmita timp de o ora, de la 20.30 pana la 21.30.

Pentru ca proiectul a luat asemenea anvergura in Romania, PR Awards au acordat campaniei Earth Hour, Golden Award for Excellence.

Punctul de plecare al acestei campanii a fost acum patru ani. In 2006, organizatia WWF Australia s-a consultat cu Leo Burnett pentru a demara un proiect privind schimbarile climatice. Initial avea sa se numeasca "The Big Flick" dar Burnett a venit cu un nume mai relevant si mai cuprinzator: Earth Hour/Ora Pamantului. Proiectul vroia sa ii responsabilizeze pe australieni privind pericolul in care se afla planeta . Astfel, in 2007, la Sidney, doua milioane de case si companii australiene au stins lumina si de atunci tot mai multe tari, orase, oameni s-au implicat in aceasta miscare de salvare a Planetei.

In 2008, 50 de milioane de oameni au stins lumina. Mai mult, s-a lasat intuneric timp de o ora peste Golden Gate Bridge in San Francisco si in Colosseum-ul din Roma. In ziua de 27 martie, panoul Coca-Cola din Times Square nu a mai fost luminat.

In anul urmator, campania a luat amploare, cand in 4000 de orase s-a stins lumina. Ora Pamantului a devenit actiunea de mediu cu cel mai mare impact din toate timpurile. (Mara Pruna)

Sursa foto: earthhour.panda.org

Sosia lui Michael Jackson o sa vina la Bucuresti... Luni se va lansa volumul "Arhiva Alexandru Tzigara-Samurcas"...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x