Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Săptămâna Gina Patrichi, la Teatrul „Bulandra”

Actriţa Gina Patrichi va fi omagiată, săptămâna aceasta, online, de Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra”. Astfel, pe pagina oficială de Facebook, vor fi publicate fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat în perioada 1964 - 1994, dar şi o reprezentaţie „Dimineaţa pierdută”, vineri, de la ora 19.00.

Spectacolul „Dimineaţa pierdută”, după Gabriela Adameşteanu, dramatizarea şi regia Cătălina Buzoianu, a avut premiera în 1986.

Din distribuţie fac parte actorii Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mara, Ina Apostol, Răzvan Ionescu şi Eugenia Balaure.

Premiera TV a dramatizării acestui roman, premiat în 1984 de Uniunea Scriitorilor din România, a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia TV fiind semnate de Dan Necşulea.

„În meseria noastră, dacă nu eşti în stare să o iei mereu de la capăt, eşti pierdut. Încerc, pe cât se poate, să alerg spre o nouă tinereţe… în teatru. Sper să o găsesc, pentru că, în unele cazuri - spun eu - niciodată nu-i prea târziu. Şi pentru că nimeni, niciodată, nu este, nu poate fi, pe de-a-ntregul adult”, spunea Gina Patrichi.

Spectacolul va putea fi vizionat şi pe site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro.

Sursa : news.ro

Recomandari