Căutare Live

Scriitorul Amos Oz vine pentru doua zile la Bucuresti

La invitatia Editurii Humanitas Fiction si a Ambasadei Israelului la Bucuresti, Amos Oz, unul dintre cei mai importanti scriitori israelieni, va fi prezent la Bucuresti, in perioada 27–28 februarie 2012.

Scriitorul va sustine o conferinta de presa luni, 27 februarie, ora 12.00, la Hotelul Intercontinental, Sala Fortuna Est, etajul 21. In aceeasi zi, la ora 18.30, la Ateneul Roman, va avea loc conferinta Amos Oz in dialog cu Gabriel Liiceanu. Biletele pentru conferinta de la Ateneu vor fi puse in vanzare marti, 21 februarie.

Marti, 28 februarie, ora 11.00, Amos Oz va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, festivitatea de decernare desfasurandu-se in Sala "Constantin Stoicescu" a Palatului Facultatii de Drept (B-dul Mihail Kogalniceanu nr. 36-46). De la ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) va fi lansata seria de autor "Amos Oz" a Editurii Humanitas Fiction, cu volumele Odihna desavarsita, Cutia neagra, Cum sa lecuiesti un fanatic, Rime despre viata si moarte, Poveste despre dragoste si intuneric si Scene de viata campestra. La eveniment vor vorbi: Amos Oz, Marlena Braester, Ioana Parvulescu si Denisa Comanescu.

Seria de autor "Amos Oz" a fost inaugurata de Denisa Comanescu, directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction, in mai 2011, cu publicarea romanului Rime despre viata si moarte (aparut initial in 2009, in colectia "Raftul Denisei", in traducerea Ioanei Petridean), urmata de aparitia volumelor Scene de viata campestra (Humanitas Fiction, 2011; traducere de Ioana Petridean), Poveste despre dragoste si intuneric (Humanitas Fiction, 2008, 2009, 2011; traducere de Dana-Ligia Ilin), Cum sa lecuiesti un fanatic (Humanitas, 2007; Humanitas Fiction, 2011; traducere de Dana-Ligia Ilin), Odihna desavarsita (Humanitas Fiction, 2011, traducere de Marlena Braester) si Cutia neagra (Humanitas Fiction, 2012; traducere de Marlena Braester). Tot de a celasi autor au mai aparut: Sa nu pronunti: noapte (Humanitas Fiction, 2010; traducere de Marlena Braester) si Deodata in adancul padurii (Humanitas, 2010; traducere de Dana-Ligia Ilin).

In curs de aparitie la Humanitas Fiction sunt romanele Dealul Sfatului Nelegiuit, Pantera din subterana (ambele in traducerea lui Any Shilon), Sotul meu, Michael, precum si cartea pentru copii Soumchi (ultimele doua in traducerea Ioanei Petridean).

Sursa: Sapteseri

A1.ro iti recomanda azi filmul "Star Wars: Episodul I - Amenintarea fantomei - 3D"... Elektro Guzzi concerteaza in Control...
Ultimele știri