Căutare Live

Scurtmetraje: ShortsUP, invitatie la evadare din rutina

Toti cei care isi doresc sa evadeze din cotidian sunt asteptati maine seara, de la ora 20:00, la Galeriile ArtExpo din cadrul Teatrului National Bucu­resti, pentru un adevarat regal de scurtmetraje.

Vor fi proiectate timp de doua ore mai multe scurtmetraje, unele dintre ele castigatoare ale premiului Oscar, apreciate la Cannes sau la European Film Awards.

Din programul evenimentului ShortsUP, intitulat sugestiv „Marea evadare", amintim comedia „Smart Girls" (Bosnia si Her­te­go­vi­na/Croatia), „Before Dawn" (Un­garia) - nominalizat la Golden Palm in cadrul Festivalului de Film de la Cannes in 2005 si premiat la European Film Awards 2006 la sectinea cel mai bun scurtmetraj, „Ya Basta" (Franta), „This Way Up" (Marea Britanie) - distins cu cinci premii internationale si nominalizat la Oscar in 2009, „Fais Comme Chez Toi" (Franta), „Toyland" (Germania) - a luat Oscarul in 2009 si alte 25 de premii internationale, „Oktapodi" (Franta) - nominalizat la Oscar in 2009, „For(r)est in the Des(s)ert" (Spania) si nu in ulti­mul rand „Pe aripile vinului", scurtmetraj regizat de Corneliu Porumboiu in 2002.

De asemenea, evenimentul gaz­du­ies­te la Artexpo si o instalatie foto in ton cu filmele prezentate, a foto­gra­fului Serban Mestecaneanu, formata din trei „scurtmetraje" realizate din instantanee: „Primul e alcatuit din fotografii facute pe drumul de intoarcere spre casa de la Iasi, o scurta evadare din rutina zilelor obisnuite. A doua selectie induce o stare de meditatie. Al treilea «scurtmetraj», cel mai apropiat de tema ShortsUP, cuprinde fotografii de pe platourile de filmare ale peliculei «Undeva la Palilula», in regia lui Silviu Purcarete", explica Meste­caneanu.

Citeste si Jurnalul National


VIDEO! Licitatie de brazi de Craciun la Palatul Parlamentului... Ce facem in weekend?...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri