Căutare Live

Spectacolul „Afară, departe, pe câmp”, în regia lui Alexandru Dabija, premieră în februarie la Teatrul de Comedie

Spectacolul „Afară, departe, pe câmp”, după un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera pe 7 februarie la Teatrul de Comedie.

Din distribuţie fac parte Dorina Chiriac, care este şi asistent de regie, Ilona Brezoianu, Andreea Samson, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Dragoş Huluba, Liviu Pintileasa şi Anghel Damian.

„Afară, departe, pe câmp” este o biografie „interioară” a avangardei literare, cu Urmuz şi Tzara în frunte, mişcare pornită din revolta marginalilor culturii, care se opuneau, cu armele absurdului, „ideilor de-a gata” care au stăpânit, decenii la rând, arta, politica şi peisajul social românesc.

Spectacolul lui Alexandru Dabija, bazat pe un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu fragmente din Urmuz, Ionathan X. Uranus, Sesto Pals, Grigore Cugler, Saşa Pană şi Benjamin Fundoianu, demonstrează şi că râsul a fost garanţia sănătăţii morale a celor care au spus „Nu!” tuturor sistemelor care au înregimentat şi degradat fiinţa umană.

„Deşi Urmuz considera teatrul «o artă minoră», şi poate avea dreptate, am umblat şi noi prin textele lor, ale suprarealiştilor”, a spus Alexandru Dabija.

Spectacolul va fi jucat de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Sursa : news.ro

Spectacolul „Actul de căsătorie”, după Ephraim Kishon, premieră la Teatrul Evreiesc de Stat... Proiectul "Fading Borders" va reprezenta România la Expoziţia Internaţională de Arhitectură - La Biennale di V...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x