Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Spectacolul „Afară, departe, pe câmp”, în regia lui Alexandru Dabija, premieră în februarie la Teatrul de Comedie

Spectacolul „Afară, departe, pe câmp”, după un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera pe 7 februarie la Teatrul de Comedie.

Din distribuţie fac parte Dorina Chiriac, care este şi asistent de regie, Ilona Brezoianu, Andreea Samson, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Dragoş Huluba, Liviu Pintileasa şi Anghel Damian.

„Afară, departe, pe câmp” este o biografie „interioară” a avangardei literare, cu Urmuz şi Tzara în frunte, mişcare pornită din revolta marginalilor culturii, care se opuneau, cu armele absurdului, „ideilor de-a gata” care au stăpânit, decenii la rând, arta, politica şi peisajul social românesc.

Spectacolul lui Alexandru Dabija, bazat pe un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu fragmente din Urmuz, Ionathan X. Uranus, Sesto Pals, Grigore Cugler, Saşa Pană şi Benjamin Fundoianu, demonstrează şi că râsul a fost garanţia sănătăţii morale a celor care au spus „Nu!” tuturor sistemelor care au înregimentat şi degradat fiinţa umană.

„Deşi Urmuz considera teatrul «o artă minoră», şi poate avea dreptate, am umblat şi noi prin textele lor, ale suprarealiştilor”, a spus Alexandru Dabija.

Spectacolul va fi jucat de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Sursa : news.ro

Recomandari