Căutare Live

Spectacolul "Miercurea lejera" la Centrul National al Dansului

Centrul National al Dansului Bucuresti va invita in aceasta seara, la ora 20:00, la spectacolul de dans contemporan “Miercurea lejera” – idei afirmate performativ, la Sala Ronda a Teatrului National. In spatele conceptului inovativ ce provoaca artistul la o confruntare atat cu el insusi, cat si cu publicul sau se afla dansatorii Maria Baroncea si Eduard Gabia.

"Miercurea lejera" este un spectacol in timp real, in care fiecare reprezentatie este o premiera. Prin acest concept se creeaza un spatiu deschis de intalnire a dansatorilor cu publicul lor. Spectacolul este astfel conceput incat materializeaza ideea de "acum" a artistului, fara a avea un tipar prestabilit, nevoit sa isi urmeze gandurile din prezent.

Datorita formatului, dansatorul e lipsit de constrangerile unui spectacol prestabilit, insa sarcina cuceririi publicului ii revine in totalitate. Se mizeaza pe forta de improvizatie si pe expunerea trairilor de moment a artistilor. Prezenta performerilor si prezentul lor nemediat devine materialul lejer al fiecarei zile de miercuri.

La sfarsitul fiecarei reprezentatii, publicul este invitat la o dezbatere, o serie de afirmatii si interogatii libere, stimulandu-se astfel apropierea spectatorilor de dansatori.

Despre "Miercurea lejera", Eduard Gabia spune: "Demersul pe care-l vad posibil este acela de a nu mai avea timp de reflectie, de a actiona numai din lucrurile pe care le stii, de a le rearanja in diferite combinatii de a avea un singur timp - acum. Ca si cum ar trebui sa afirmi ce gindesti in fiecare moment. Si nu doar pentru tine, ci pentru o masa de oameni care vor sa inteleaga.".

Atat Maria Baroncea cat si Eduard Gabia sunt absolventi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" si sunt beneficiari ai bursei Internationales TanzFest Berlin Tanz im August. Pe langa acestea, Maria Baroncea a mai absolvit si sectia Coregrafie de la UNATC.

Intrarea la acest eveniment este libera.

Recital jazz Mike Godoroja& Blue spirit la Constanta... Actorul Paul Ipate a implinit azi 25 de ani...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri