Căutare Live

Stagiunea se termina mai repede la Teatrul National din Bucuresti

Teatrul National din Bucuresti anunta ca ultimele spectacole, la sediu, ale stagiunii in curs au loc duminica, 12 iunie 2011. Dupa aceasta data – mai timpurie decat in alti ani, pentru a da camp liber lucrarilor de reconstructie –, portile teatrului se inchid pentru publicul spectator pana in toamna.

Pe langa spectacolele jucate la sediu, colectivul Teatrului National din Bucuresti prezinta in cadrul Festivalului International de Teatru de la Varna (Bulgaria), in data de 9 iunie, spectacolul „Avalansa" de Tuncer Cücenoglu, in regia lui Radu Afrim. Mai mult, luni, 13 iunie, vor avea loc ultimele reprezentatii ale spectacolelor TNB, in turneu: „Dineu cu prosti" la Pitesti si „Sinucigasul" la Brasov.

Cu tot santierul care trepideaza la propriu in toate ungherele teatrului, se desfasoara din plin activitatea de pregatire a viitoarei stagiuni care va aduce noi titluri de piese, distributii promitatoare si regizori prestigiosi.

Regizorul bulgar Aleksander Morfov, nume de prima marime al regiei europene (al carui spectacol „Exilatii" a fost prezentat in turneu pe scena mare a TNB in urma cu un an), a inceput repetitiile la „Vizita batranei doamne", cunoscuta piesa a dramaturgului elvetian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmand sa aiba loc in prima parte a viitoarei stagiuni. Din distributia in curs de finalizare va dezvaluim deocamdata doar numele interpretei rolului titular - Maia Morgenstern -, urmand ca distributia completa sa fie facuta publica inainte de inchiderea stagiunii. Se afla, de asemenea, in repetitii avansate o piesa de referinta a dramaturgiei romanesti interbelice, „Omul cu martoaga" de George Ciprian, in regia Ancai Bradu.

Pentru un alt proiect repertorial incitant, piesa „Baiatul din ultima banca" a dramaturgului spaniol Juan Mayorga, regizorul Cristian Theodor Popescu invita tinerii (chiar foarte tinerii) actori la auditii in zilele de 9 si 10 iunie 2011, pentru definitivarea distributiei cu doua roluri principale masculine.

Citeste si Jurnalul!

Din 15 iunie, BBC Focus pe piata din Romania - Cum va arata lumea peste 100 de ani?... Festivalul Comediei Romanesti in Centrul Vechi...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri