Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Tabloul "Landscape", de Adrian Ghenie, a fost adjudecat la preţul de 85.000 de euro

Tabloul "Landscape", de Adrian Ghenie, a fost adjudecat în cadrul Licitaţiei de Artă Postbelică şi Contemporană, organizată, miercuri, de Artmark, la preţul de 85.000 de euro.

Landscape,tablou de Adrian Ghenie

Tabloul "Landscape", de Adrian Ghenie, a fost adjudecat în cadrul Licitaţiei de Artă Postbelică şi Contemporană, organizată, miercuri, de Artmark, la preţul de 85.000 de euro.

Opera, ulei pe pânză, de 101x 110 cm, fusese evaluat între 80.000 şi 120.000 de euro.

În aceeaşi sesiune, lucrarea "Arlechin", de Corneliu Baba, a fost vândută pentru suma de 50.000 de euro. Opera este reprodusă în albumul "Corneliu Baba", ingrijit de Maria Albani, Fundaţia Culturală Română, 1997. Cele mai cunoscute reprezentări ale arlechinului sunt remarcate în preajma secolului al XX-lea, în spaţiul european, la artişti precum Cezanne, Miró, Degas sau Picasso, care au găsit în acest personaj, cu aparenţe comice la suprafaţă adevărate semnificaţii interioare, relevate ceva mai târziu şi de artistul Baba.

"Liliac", de Ion Ţuculescu, ulei pe pânză, a fost adjudecat contra sumei de 18.000 de euro.

De asemenea, în cadrul sesiunii de vânzări au mai fost adjudecate lucrările: "Sat", de Ştefan Câlţia, la 17.000 de euro, "Anemone", de Corneliu Baba, pentru suma de 15.000 de euro, "Dans", de Constantin Piliuţă, contra sumei de 11.000 de euro, "Autoportret", de Corneliu Baba, la 10.000 de euro.

Licitaţia a prezentat unele dintre cele mai importante nume ale artei postbelice şi contemporane: de la Ion Ţuculescu la Corneliu Baba, de la Andrei Cădere la Geta Brătescu, la care s-au adăugat lucrări semnate de artiştii Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Sorin Dumitrescu, Mi Kafchin, Şerban Savu, Mircea Suciu, Roman Tolici, Ciprian Mureşan, Dumitru Gorzo.

Sursa: News.ro