Căutare Live

Tamara Buciuceanu va primi Premiul de Excelenta la Gala UNITER. Vezi nominalizarile!

Printre nominalizati: actorii Horatiu Malaele, Maia Morgenstern si Marius Manole precum si regizorii Alexandru Dabija si Andrei Serban

Senatul Uniunii Teatrale din Romania a hotarat ca cea de-a XIX-a editie a Galei Premiilor UNITER sa se desfasoare la 18 aprilie.

Marti s-au dat publicitatii atat nominalizarile pentru aceste distinctii, care au fost hotarate de un juriu format de criticii de teatru Andreea Dumitru, Doina Modola si Ludmila Patlanjoglu, cat si o serie de premii acordate de Senatul UNITER.

Astfel, Premiul de Excelenta va fi decernat in acest an actritei Tamara Buciuceanu. Premii pentru intreaga activitate vor primi actorii Coca Bloos si Ilie Gheorghe, regizorul Tudor Marascu, scenografa Gabriela Nazarie si criticul Ion Cazaban. Gabriel Bassarabescu se va invrednici de Premiul special pentru muzica de teatru; Aneta Forna Christu - Premiul special pentru teatru de papusi, iar Andras Lorant - Premiul special pentru coregrafie.

De asemenea, s-au acordat Premii speciale pentru proiecte inedite si realizari remarcabile: Teatru3 (Teatru La Cub) - Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi si Muzeul Teatrului de Papusi si Animatie din Romania - Asociatia Culturala GAG din Craiova.

Nominalizarile pentru aceasta editie a galei premiilor UNITER sunt urmatoarele:

Debut: Vlad Cristache, pentru regia spectacolului "Peer Gynt" de la Teatrul "Maria Filotti", Braila; Alexandru Mazgareanu, pentru regia spectacolului "Functionarii" de la Teatrul Metropolis, Bucuresti; Conrad Mihai Mericoffer, pentru rolul Trofimov din spectacolul "Livada de visini" de la Teatrul National Bucuresti

Cel mai bun spectacol de teatru TV: "Intoarcerea la matca" de George Astalos, regia Ion Gostin; "O intamplare cu haz" de Carlo Goldoni, regia Constantin Dicu; "Unde-i revolverul" de Görgey Gábor, regia Mircea Cornisteanu.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Aniversarea" de Harold Pinter, in regia lui Alexandru Dabija; "D'ale carnavalului" de I. L. Caragiale, in regia lui Gavriil Pinte; "Maldoror" - biografia sentimentala a unui criminal in serie, scenariul si regia Ilinca Stihi (toate trei sunt productii ale SRR).

Cea mai buna scenografie: Carmencita Brojboiu, pentru scenografia spectacolului "Leonce si Lena" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca; Dragos Buhagiar, pentru scenografia spectacolului "Shaking Shakespeare" de la Teatrul German de Stat din Timisoara; Adriana Grand, pentru scenografia spectacolui "Iunie" de la Teatrul National din Targu-Mures.

Cel mai bun actor in rol secundar: Dragos Huluba, pentru rolul Capitanul de pompieri din spectacolul "Cantareata Cheala" de la Teatrul de Comedie din Bucuresti; Andi Vasluianu, pentru rolul Semion Medvedenko din spectacolul "Pescarusul" de la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti; Gábor Viola, pentru rolul Valerio din spectacolul "Leonce si Lena" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Cea mai buna actrita in rol secundar: Ana Ciontea, pentru rolul Mama tanarului din spectacolul "Avalansa" de la Teatrul National din Bucuresti; Claudia Ieremia, pentru rolul Marietta din spectacolul "In vizita" de la Teatrul National din Timisoara; Virginia Itta Marcu, pentru rolul Jongleurul violonist din spectacolul "Puterea obisnuintei" de la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov.

Cel mai bun actor in rol principal: Zsolt Bogdán, pentru rolul Bergman din spectacolul "Strigate si soapte" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca; Marius Manole, pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din spectacolul "Livada de visini" de la Teatrul National din Bucuresti; Horatiu Malaele, pentru rolul Francois din spectacolul "Dineu cu prosti" de la Teatrul National din Bucuresti.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole

Cea mai buna actrita in rol principal: Petronela Grigorescu, pentru rolul Veta din spectacolul "O noapte furtunoasa" de la Teatrul National din Iasi; Maia Morgenstern pentru rolul Ranevskaia Liubov Andreevna din spectacolul "Livada de visini" de la Teatrul National din Bucuresti; Ofelia Popii, pentru rolurile din spectacolul "Felii" de la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu.

Cea mai buna regie: Lazslo Bocsardi, pentru regia spectacolului "Negutatorul din Venetia" de la Teatrul Maghiar "Tamasi Aron" din Sfantu-Gheorghe; Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului "O noapte furtunoasa" de la Teatrul National din Iasi; Andrei Serban, pentru regia spectacolului "Strigate si soapte" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Cel mai bun spectacol: "Leonce si Lena" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca; "Livada de visini" de la Teatrul National din Bucuresti; "Strigate si soapte" de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

La Gala, se va decerna si Premiul pentru critica de teatru (decis de Biroul de conducere al Sectiei Romane a Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru - AICT), care il va primi Andreea Dumitru.

Senatul UNITER a decis ca in cadrul editiei din acest an a Galei Premiilor UNITER sa fie acordate diplome de recunostinta reprezentantilor personalului de scena cu o activitate de peste 30 de ani in institutiile teatrale de care apartin.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

A1.ro iti recomanda azi filmul "True Grit - Adevaratul curaj"... Teatru: "Dawn Way" la Teatrul National din Iasi...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri