Targ de Sfanta Maria la Academia de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare este prazmuita in fiecare an de credinciosii ortodocsi, pe 15 august. Cu ocazia acestei sarbatori, in zilele de 13-14 august se organizeaza in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti”. Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale. Ajuns la cea de-a 60-a editie, targul aduce pentru oraseni bunatati traditionale din toate zonele tarii - Maramures, Oltenia, Muntenia, Moldova, Ardeal.

Produse traditionale tataresti - Suberek, Pide si Baclava - vor fi aduse la "Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale" de Lucia Irescu, din Medgidia.

Producatorii din Olt vor aduce struguri, prune, lubenite (pepeni verzi) de Scarisoara si legume proaspat culese - rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale, dar si soiuri hibrid adaptate solului si climei din sudul tarii. Si ce ar putea fi mai apetisant decat o rosie-ciocolata, soi hibrid adaptat de o familie de ingineri horticoli din Scarisoara. Tot la standul producatorilor din Scarisoara vom gasi caise si piersici.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa.

Producatorii aduc mierea de salcam, una dintre cele mai premiate produse romanesti pe plan international, de mana, de rapita, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

In ceea ce priveste oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variata si de calitate.

Domeniile Dealul Mare si Institutul de Cercetari pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca cu o experienta de peste 50 de ani in producerea vinurilor albe si rosii, va prezenta o bogata oferta de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Feteasca neagra, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling. La acestea se adauga si un vin ecologic ce a facut deja deliciul cumparatorilor la editia anterioara a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale.

Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a carui voce uluitoare a dat viata, cu zeci de ani in urma, celebrei papusi de lemn Aschiuta, ii va antrena, din nou, pe copii intr-un concurs despre cum sa manance sanatos - "Hrana sanatoasa". De altfel, sambata si duminica dimineata, intre orele 10-12, copiilor care isi aduc parintii la Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale le va fi pusa, gratuit, la dispozitie pentru a degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scarisoara.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS) - Bd. Marasti nr. 61, sector 1, Bucuresti, in perioada 13-14 august 2011, intre orele 9 si 18. Intrarea este libera.

Sursa: hotnews

Ultimele știri