Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Teatru: “Dragostea dureaza trei ani” la Laptaria (lui) Enache

Daca vii sa vezi “Dragostea dureaza trei ani” (regia Chris Simion), spectacolul care se joaca duminica, 18 aprilie, in Laptaria (lui) Enache, nu inseamna ca esti neaparat de acord ca un mariaj se termina brusc dupa trei ani. Dar nu inseamna nici ca esti convins ca un mariaj dureaza mai mult de trei ani. Pretul unui bilet este de 25 de lei

Cei trei ani - celebri gratie cartii lui Frederic Beigbeder - pot fi si cinci, cincisprezece sau cincizeci. Ba, mai mult, trei ani de dragoste pot fi oricand la fel de frumosi si de nabadaiosi ca trei luni de viata in cuplu.

"Dragostea dureaza trei ani" nu-i o piesa de teatru care sa-ti impuna cat sa iubesti, cat sa stai cu verigheta pe deget si mai ales cand sa divortezi. E insa o piesa de teatru pentru cei cu simtul umorului, care inteleg ca replica "In primul an cumperi mobila, in al doilea an muti mobila, in al treilea an imparti mobila" nu e o teorema strasnic batuta in cuie, ca Teorema lui Pitagora. "Dragostea..." e un spectacol neconventional, in fata caruia EA nu sta imbufnata daca aude replica "Iubita mea, nu te-am inselat de placere. Te-am inselat pentru supravietuirea speciei", dar nici EL nu ia de buna afirmatia "Barbatul e un animal nesatisfacut, care ezita intre mai multe frustrari".

"Dragostea dureaza trei ani" se joaca de la ora 14.00, in cadrul programului de teatru matineu (pentru cei care se trezesc tarziu in weekend). Prima reprezentatie "Dragostea..." a avut loc pe 11 aprilie 2006. Duminica, piesa implineste patru ani si sapte zile de cand se joaca cu regularitate in Bucuresti si in tara. Pe 4 mai 2010, se sarbatoresc fix patru ani de la premiera oficiala a spectacolului, la care invitat special a fost chiar scriitorul francez Frederic Beigbeder.

Distributia:
Cristi IACOB - Marc Marronier, prospat divortat
Adriana TRANDAFIR - Anne Marronier, sotia tradata
Gabriela IACOB - Alice, amanta
Vitalie BICHIR - Jean Georges, prietenul lui Marc, homosexual
Oana Marchidan - Matilda, o prostituata
Scenografia: Lian IONESCO, Coregrafia: Ioana MARCHIDAN, Video: Dan VEZENTAN
Dramatizarea si regia: Chris SIMION
Producator: Compania de Teatru D'AYA
Durata: 1h 45'

Pretul unui bilet: 25 lei

Rezervari la numarul de telefon: 0727.100.856

Foto: Chris Simion

Recomandari