Căutare Live

Teatrul National Bucuresti reia spectacolul "Toti fiii mei" de Arthur Miller

Joi 15 martie 2012, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti se reia un spectacol care s-a jucat cu mare succes de public de-a lungul a doua stagiuni si peste 50 de reprezentatii. "Toti fiii mei", piesa care l-a propulsat pe Arthur Miller in atentia publicului american si a criticii, i-a adus autorului primul premiu Tony din cariera sa.

Inspirata dintr-un fapt real preluat din paginile unui ziar, tulburator de actuala drama americana aduce in prim plan povestea unui mare industrias care a facut avere imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial, calcand peste cadavre din cauza unei pripite decizii.Deciziile din timpul razboiului au consecinte tragice, trei ani si jumatate mai tarziu, asupra intregii familii.

In casa Keller vina, culpabilizarea, durerea, moartea, regretul si moralitatea unor alegeri sunt probleme la ordinea zilei. Eternul conflict intre generatii degenereaza intr-o discutie grava, despre averile suspect dobandite si despre chinuitoare probleme de constiinta. 'Veritabil eveniment teatral', 'teatru de autentica traire', spectacolul pus in scena de Ion Caramitru 'este arhitecturat fara fisura, fluent, cu noduri dramatice ca la carte si o tinuta intelectuala demna de discutia pe care o initiaza', scrie critica de specialitate, 'iar actorii transmit in nuante fine trairile contradictorii ale personajelor'. Din distributia spectacolului fac parte: Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragos Stemate, Dorin Andone, Costina Ciuciulica, Irina Cojar, Vivian Alivizache-Victoria Dicu, Ioan Andrei-Ionescu, Gavril Patru.

Toti fiii mei revine la Teatrul National la peste jumatate de secol de la prima sa montare in Romania, in 1948. Din echipa de atunci au facut parte Aura Buzescu, in rolul lui Katty Keller si Liviu Ciulei, care a semnat scenografia spectacolului. Toti fiii mei, montare care face parte din proiectul TNB, Teatru universal contemporan, este o recuperare a unui important text din dramaturgia americana, aproape necunoscut publicului roman si, cu siguranta, un spectacol de succes.

Primele spectacole din actuala stagiunie sunt programate consecutiv, in data de 15, respectiv 16 martie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.

Sursa: hotnews

Foto: Hepta

Lansare de carte: “Insula de sub mare” de Isabel Allende... "Queercore", marti, in Cool Cat - un spectacol de teatru in limba engleza, interpretat de Catalin Jugravu...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri