Un nou album Harry Tavitian

Pianistul de jazz Harry Tavitian lucreaza la un nou CD, care va fi lansat spre sfarsitul anului. Artistul, care implineste astazi 58 de ani, a declarat ca are material pentru mai multe CD-uri, "din inregistrarile mai vechi sau mai recente, unele puse la punct, marea majoritate inregistrate live

"In general mi-am ales CD-urile cu foarte mare exigenta, dupa ce le-am ascultat luni, ani in sir, dupa ce m-am convins ca este un material care merita sa fie lasat in urma mea. Din aceasta cauza am fost intrebat de ce dupa 40 de ani de cariera de jazz am foarte putine CD-uri. Practic vorbesc numai cand am ceva de spus. Din ce in ce mai putin imi place palavrageala si vorba fara rost si consider ca, parca, cu cat inaintez in timp si in ani, consider ca din tot ce vorbesc si cant, pot sa las cel putin linistit trei sferturi la o parte, si sa retin doar un sfert din ceea ce am facut."

Cat despre alte proiecte, Tavitian a declarat ca nu i-a placut niciodata sa isi faca planuri prea mari: "Am avut din cand in cand proiecte, dar pe care le-am lasat in seama lui Dumnezeu, pentru ca eu sunt un om credincios, in limita puterilor si posibilitatilor mele. Si tot ceea ce am facut si fac in continuare este sa ma rog, destul de putin fata de cat ar trebui. Sa ma rog si sa cant pur si simplu si sa las planurile si proiectele in seama lui Dumnezeu, care, trebuie sa va spun, in mare parte m-a cam rasfatat pana acum."

Sursa: jurnalul.ro

Foto: allaboutjazz.com

Ultimele știri