Un roman scris de Simone de Beauvoir, publicat după 75 de ani

Un roman scris de Simone de Beauvoir care a fost considerat „prea intim” pentru a fi lansat în timpul vieţii ei va fi publicat pentru prima dată anul acesta.

„Les inséparables” spune povestea prieteniei „pasionale şi tragice” dintre ea şi Elizabeth „Zaza” Lacoin, care a murit la vârsta de 21 de ani de encefalită.

Scrisă în 1954, la persoana întâi, cartea relatează începutul prieteniei celor două - Andrée (Zaza) este înscrisă în aceeaşi clasă cu Sylvie (Simone).

„Sylvie este imediat fermecată de noua ei colegă. O admiră, o preţuieşte şi face orice ca Andrée să o iubească. Curând, devin inseparabile până la liceu şi până la moartea tragică a lui Andrée”, a transmis agenţia literară 2 Seas.

Decesul Zazei a urmat relaţiei neacceptate de familia ei cu Maurice Merleau-Ponty, pe care l-a cunoscut prin Beauvoir.

Agenţia a spus că romanul era „prea intim” pentru a fi publicat în timpul vieţii lui Beauvoir (1908 - 1986) şi că a fost recent găsit în arhive de fiica ei, Sylvie Le Bon-de Beauvoir, care a scris prefaţa.

Cartea, care va fi tradusă în peste zece limbi, va fi lansată în Franţa în luna octombrie, de Éditions de l’Herne. În limba engleză, romanul urmează să apară în 2021.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri