Uniunea Scriitorilor din România, solidară cu laureata premiului Nobel pentru Literatură Svetlana Alexievici

Uniunea Scriitorilor din România îşi manifestă întreaga solidaritate cu laureata Premiului Nobel pentru Literatură (2015), Svetlana Alexievici, în aceste momente când libertatea ei şi a colegilor ei din opoziţia democratică din Belarus este grav ameninţată, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

Uniunea Scriitorilor din România, solidară cu laureata premiului Nobel pentru Literatură Svetlana Alexievici

"Marele prestigiu al scriitoarei, dublat de forţa curajului ei civic, în calitatea de membră a prezidiului Consiliului de coordonare a opoziţiei din Belarus, o transformă pe Svetlana Alexievici, acum, când e hărţuită zilnic şi ameninţată cu detenţia, într-o emblemă a spiritului liber", transmite Uniunea Scriitorilor din România.

"Alături de colegii şi prietenii ei, unii aflaţi în arest, alţii siliţi să părăsească ţara, Svetlana Alexievici este una dintre cele mai puternice voci care nu ezită să afirme că ţara ei trebuie să iasă dintr-un sistem totalitar, opresiv şi să intre în rândul statelor democratice. Am trăit noi înşine în comunism, ceea ce ne face cu deosebire sensibili la importanţa respectării libertăţilor fundamentale ale omului. Valorile pentru care luptă Svetlana Alexievici sunt şi valorile noastre" este mesajul comitetutlui director al Uniunii.

Svetlana Alexievici este membru al prezidiului Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus. Pe 26 august, ea a fost convocată de Comitetul Bielorus de Investigaţii şi a refuzat să depună mărturie într-un caz penal deschis de regim împotriva Conisliului de Coordonare. Alexievici a sprijinit-o pe Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania şi care a revendicat victoria la alegerile prezidenţiale contestate din 9 august.

Fostă jurnalistă, Svetlana Alexievici este autoarea cărţilor care abordează tragediile epocii sovietice, al Doilea Război Mondial, catastrofa nucleară de la Cernobîl sau războiul din Afganistan.

Sursa: News.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri