Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

"Viaţa după Auschwitz", scrisă de Eva Schloss, sora vitregă a Annei Frank, lansată la editura Rao

Cartea "Viaţa după Auschwitz" - Eva Schloss şi Karen Bartlett, este o relatare uimitoare a vieţii Evei Schloss, sora vitregă a Annei Frank, începând cu anii de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, continuând cu supravieţuirea la Auschwitz, publicată de editura Rao.

Înainte de război, în Amsterdam, Eva se împrietenise cu Anne Frank. Deşi destinele lor au fost diferite, Anne fiind ucisă de nemţi, Eva avea să fie legată pentru tot restul vieţii de ea, întrucât mama ei s-a căsătorit cu tatăl Annei.

După încheierea războiului, Eva îşi va reface viaţa, se căsătoreşte şi va avea 3 copii, precum şi propria afacere, dedicându-se alături de tatăl vitreg, păstrării memoriei Annei Frank. Va călători în toată lumea şi va face cunoscute ororile din lagărele de exterminare, îndemnând lumea să nu uite tragediile întâmplate şi să-şi păstreze speranţa.

Eva Schloss este o memorialistă evreică, supravieţuitoare a lagărului de exterminare de la Auschwitz şi cofondatoare a Fundaţiei "Anne Frank" din Londra.

Karen Bartlett este scriitoare şi regizor de film. După ce a lucrat pentru BBC şi Channel 4 News, ea a scris pentru publicaţii de renume precum The Sunday Times, The Times, Newsweek şi Wired, şi a realizat documentare pentru BBC World Service. Este stabilită la Londra şi a scris câteva romane de nonficţiune, printre care şi "After Auschwitz", bestseller Sunday Times.

Sursa : news.ro

Recomandari