Căutare Live

VIDEO si FOTO! Jonathan Plowright la "pianul lui Chopin", in Varsovia

In urma cu 200 de ani, intr-un sat modest din apropierea Varsoviei, s-a nascut un baietel care la varsta de 8 ani avea sa uimeasca lumea. Se numea Frederich Chopin si in cativa ani a devenit unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii.

La varsta de 8 ani, el a sustinut deja primul sau recital in capitala Poloniei. Din pacate, dupa anul 1830, din cauza situatiei politice in care intrase tara, nu a mai putut sa se intoarca niciodata acasa. Stabilit in Paris, Chopin a compus o succesiune de miniaturi la pian, dedicate mai ales radacinilor sale poloneze prin ritumurile de mazurka sau polonaise.

Incepand cu luna mai a acestui an si pana in septembrie, in fiecare duminca, parcul Lazienki din Varsovia se umple de muzica lui Chopin, la monumentul special construit. Au loc cate doua concerte pe zi, iar de pe bancile verzi de lemn, sau motaind in iarba, turistii si locuitorii se lasa purtati de romantismul polonez.Jonathan Plowright este un pianist din Marea Britanie, castigator a numeroase premii nationale si internationale. Este recunoscut mai ales pentru faptul ca promoveaza muzica neglijata a unor compozitori polonezi ca Stojowski, Paderewski si Melcer.


S-a intamplat pe 3 iulie! S-a nascut actorul american Tom Cruise... Carte: „Cele mai proaste decizii din istorie”...
Ultimele știri