„Vrajitorul din Oz”, musafir in noul Excelsior

Nimic mai frumos pe lume decat un vis implinit. La orice varsta omul viseaza. A visat si Ion Lucian o sala frumoasa pentru Teatrul Excelsior, pe care l-a fondat in 1990. A depus efort, aproape ca se ratacise in hatisul administrativ. 12 ani a durat asteptarea – un chin pentru un artist.

Totusi acest vis indelungat a devenit acum realitate. Ion Lucian, la cei 87 de ani impliniti, a savurat clipe de fericire, clipe emotionante totodata, cand oficial a dezvelit, impreuna cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, sigla noului sediu Excelsior. Evenimentul a avut loc miercuri, 4 mai, data care ramane in istoria culturii bucurestene. Construirea in zilele noastre a unui edificiu care are scop educativ si cultural este o minune. Cred ca Ion Lucian se poate mandri cu aceasta izbanda: „copilul" sau - Teatrul (pentru copii si tineret) Excelsior - poate sa creasca acum sanatos intr-o casa buna. Casa are o suprafata de aproximativ 600 mp (trei etaje). Capacitatea salii de spectacol e de 180 de locuri, existand loje si balcon. Teatrul a fost construit conform cerintelor moderne.

La inaugurare s-au spus cuvinte magulitoare. Emotionat, Ion Lucian parea copilul in inima caruia nu mai incapea fericirea. Sorin Oprescu i-a oferit o placheta, „in loc de diploma", intru vesnicia teatrului. Tot din partea Primariei, in administrarea careia este Excelsior, au fost sampania, tortul. Invitatii s-au simtit bine. Din partea casei s-a oferit premiera cu spectacolul „Vrajitorul din Oz" realizat de Petre Bokor dupa Lyman Frank Baum. Mari si mici au urmarit povestea „muzicala, vesela si colosala" spusa in scena de actorii Annemary Ziegler, Paula Sorescu-Lucian, Silvana Ionescu, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu, Lari Giorgescu, Stefania Dumitru, Pavel Barsan, Robert Radoveneanu, Tudor Parvu, Cosmina Dobrota, Daniela Ionita s.a. Din echipa spectacolului fac parte, de asemenea, Mihai Madescu (decor), Luana Dragoescu (costume), Maria Mitrache-Bokor si Erika Bokor (coregrafie), George Marcu (director muzical), Madalina Florescu (pregatire muzicala).

La acest inceput de casa noua, trupa a pregatit si „Snoave cu masti" de Ion Lucian, montare ce va avea premiera la 11 mai.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Ultimele știri