Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Zeci de angajati ai Operei din Cluj, in greva generala

Peste 200 de angajati ai Operei Nationale din Cluj-Napoca, membri ai Sindicatului Transilvania Art, au intrat in greva generala, nemultumiti de nesemnarea contractului colectiv de munca.

Vicepresedintele sindicatului, Alexandru Manzat, a declarat ca organizatia, care este reprezentativa pentru angajatii Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca (ONRC), a declansat greva generala la ora 10:00.

Manzat a precizat ca principalul motiv pentru care angajatii Operei au intrat in greva este ca nici pana in prezent nu a fost semnat contractul colectiv de munca.

"Sindicatul Transilvania Art a parcurs toate etapele cerute in cazul unui conflict de interese: discutii cu directiunea Operei, reprezentata de catre Rares Trifan, discutii la Comisia de Dialog Social de la Prefectura Cluj, intalniri cu reprezentantii Ministerului Culturii si Patrimoniului National (MCPN), inclusiv cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Pentru ca lucrurile nu s-au rezolvat, am decis sa facem greva generala", a spus Manzat, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca in octombrie 2010 angajatii Operei au intrat pentru prima data in greva, cerand ministerului demiterea directorului general Rares Trifan, pentru management defectuos, in dauna institutiei si a publicului, abuz in functie si lipsa de comunicare cu sindicatul.

"Constatand faptul ca progresele care s-au realizat de atunci si pana acum sunt foarte modeste, Sindicatul Transilvania Art a decis declansarea grevei generale", a spus Manzat.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari