Filme de dragoste pentru un weekend romantic acasă

Romantismul este despre lucrurile mărunte pe care le faci pentru a fi aproape de persoana iubită. Este o stare de spirit și, dacă ai mentalitatea potrivită, poți transforma chiar și o corvoadă într-un moment magic.

Filme de dragoste pentru un weekend romantic acasă

Pentru că activitățile recreative sunt destul de limitate acum din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus, îți poți transforma cu ușurință locuința într-un spațiu confortabil și romantic, în care să-ți petreci zilele libere. Lumânările, florile, muzica și filmele pot completa atmosfera intimă pe care vrei să o obții pentru a petrece un weekend romantic acasă.

În camera de zi poate fi ușor de amenajat o sală de cinema pentru două persoane. De ce ai nevoie? De un loc confortabil (o canapea, o saltea așezată direct pe podea, două fotolii) – din care să nu îți dorești să te ridici până la finalul filmului, un sistem de iluminat inteligent – care permite controlul luminilor cu ajutorul smartphone-ului – și un ecran care să aducă mai aproape de tine poveștile romantice din filme. Oferta de televizoare smart este variată, astfel că ai de unde alege dispozitivul potrivit.

Dacă „cinematograful“ de acasă este gata, rămâne doar să faci selecția filmelor. Iată din ce producții ai putea alege:

„One Day“

Emma (Anne Hathaway) și Dexter (Jim Sturgess) sunt doi prieteni buni care se întâlnesc, timp de 20 de ani, în aceeași zi: pe 15 iulie. Motivul? Aceasta este ziua în care s-au cunoscut și au petrecut împreună clipe minunate. Însă între ei este mai mult decât o prietenie. „One day“, regizat de Lone Scherfig, este un film despre prietenie, iubire și familie, despre speranțe și dezamăgiri, despre cum ceea ce ne dorim nu se îndeplinește întotdeauna. „One day“ este o adaptare a romanului omonim scris de David Nicholls (care a scris și scenariul pentru film) și poate fi vizionat online, pe platforma Netflix.

„The Notebook“

Adaptat după romanul omonim scris de Nicholas Sparks, „The Notebook“ este unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste din cinematografia recentă. Regizat de Nick Cassavetes, cu Ryan Gosling și Rachel McAdams în distribuție, „The Notebook“ prezintă, pe parcursul mai multor ani, luptele pe care doi îndrăgostiți, Noah și Allie, le duc pentru a fi împreună. Este o povestire în ramă, care captivează încă de la primul cadru. Noah, aflat la vârsta senectuții, citește jurnalul lui Allie, folosit ca un totem pentru a o readuce la realitate din starea de demență care i-a eclipsat amintirile. Filmul poate fi urmărit pe platforma „Netflix“.

„Her“

Satira futuristă a regizorului Spike Jonze prezintă viața unui bărbat (Joaquin Phoenix), care se îndrăgostește de o voce de femeie (Scarlett Johansson). În „Her“ este vorba despre o poveste de dragoste atipică: Theodore încearcă să își revină după un mariaj eșuat și devine interesat de un sistem de operare pe computer care răspunde la comenzi vocale. Samantha este vocea pe care o aude bărbatul după ce instalează acest sistem. Între cei doi se leagă o prietenie care ulterior se transformă într-o poveste de dragoste înduioșătoare. Filmul poate fi vizionat pe HBO Go.

„Closer“

„Closer“ este o dramă romantică în care îi regăsim pe actorii Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman și Clive Owen. Un film despre întâlniri întâmplătoare care îți pot schimba total viața, despre trădare și iubire pasională, despre atracții și pericole. Un film despre patru străini. „Closer“ te poate face să râzi și să plângi în decurs de câteva minute. Regizat de Mike Nichols, filmul poate fi urmărit pe HBO Go.

„The English Patient“

Anthony Minghella a scris și regizat „The English Patient“, o adaptare după romanul omonim al lui Michael Ondaatje. Este un film de dragoste intens, cu o acțiune care are loc pe fundalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Într-un spital de campanie din Italia, Hana (Juliette Binoche), îngrijește un pilot care are arsuri grave în urma unui accident aviatic. Un bărbat necunoscut, care nu are acte de identitate și nici amintiri, cunoscut ca „pacientul englez“. Când spitalul este evacuat și toți pacienții trebuie mutați, Hana își dă seama că bărbatul pe care îl îngrijește nu poate fi transportat și rămâne împreună cu el într-o mănăstire. Cu timpul, Hana începe să descopere povestea „pacientului englez“ și află evenimentele dinaintea tragicului accident. Deși este un film lung (are două ore și 42 de minute), „The English Patient“ spune o poveste emoționantă, cu o acțiune complexă, în care bucuria și suferința se întrepătrund. Filmul a câștigat nouă premii Oscar și poate fi vizionat pe HBO Go.

Care sunt alegerile tale pentru un weekend romantic acasă?

Sursă foto: Tero Vesalainen/ Shutterstock

Ultimele știri