O fabrică de bere din Ierusalim a produs o bere artizanală cu un gust ce se spune că se aseamănă cu cel avut pe vremea lui Iisus.
Berea este făcută dintr-un grâu pe care geneticienii de la Universitatea Tel Aviv l-au identificat ca tulpina utilizată pentru bere în Țara Sfântă în urmă cu două milenii.
„Am găsit un articol despre nişte cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, care studiau genomului bobului de grâu. Aceeași cereale le foloseam şi eu şi atunci mi s-au aprins beculeţele .Doar i-am contactat și în termen de câteva zile, am avut mai multe kilograme din aceste materiale, pe care tocmai am început să le procesez și în cele din urmă a ieşit berea de care vorbim.”, a declarat proprietarul berăriei Herzl.
Specialiştii spun că berea probabil ar fi fost familiară lui Iisus și ucenicilor lui. Aceasta a fost adusă din Egipt de către vechii israeliți, potrivit Muzeului Evreiesc din Munchen, care va lua parte şi la festivitățile aniversare de la Munchen din iulie acest an, unde se marchează 500 de ani de la legiferarea purității berii bavareze, legea care a reglementat industria berii din Germania.