Căutare Live

A fost sau nu a fost?

Revolutia de la 1989 a fost surprinsa de camerele singurei televiziuni din Romania acelor zile si rescrisa de echipa „In puii mei” din zilele noastre.

Emisia a inceput cu celebra cuvantare a lui Ceausescu, apoi s-a cedat legatura in studioul Televiziunii Romane Libere, acolo unde se faceau ultimele pregatiri pentru prima transmisiune de dupa preluarea puterii de catre popor. Ion Caramitru s-a grabit sa comunice natiunii vestea victoriei si a facut-o doar celor aflati in studio, pentru ca nu se afla in direct.

Mai tarziu Mircea Dinescu a intrat in conflict cu revolutionarul Filipescu, motivul fiind comunicatul despre pastorul Laszlo Tokes. Pe principiul „daca nu aveti paine mancati cozonac", in momentul in care s-a anuntat ca teroristii ar fi putut otravi apa de la robinete, toti cei prezenti in studio au recomandat consumul de apa minerala, iar Mircea Dinescu a sesizat oportunitatea si a facut reclama vinului sau de la cetate.

Pentru ca debutul Revolutiei Romane l-a prins pe poet cu vezica plina, Dinescu a hotarat ca e timpul sa mearga la toaleta si sa il lase pe capitanul Mihai Lupoi sa comunice populatiei ca Armata a trecut de partea populatiei.

In studio si-a facut aparitia si „cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista" Ion Iliescu, cel care avea sa devina urmatorul sef al statului dupa Nicolae Ceausescu. Dar pana sa devina presedinte a linistit populatia informand-o ca apa nu e otravita.

Pe fondul tensiunilor rezultate din zvonuri si dezinformari, in cadru a aparut si primul premier al Romaniei democrate si anume Petre Roman, sau (daca e sa dam un raspuns intrebarii din final) tatal Oanei Roman si sotul Silviei Chifiriuc.
VEZI AICI TOATE MOMENTELE EMISIUNII "IN PUII MEI"

VIDEO! Razvan Simion a ajuns la cratita!... Gigi Becali e nostalgic, dar nu prea....
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri