Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Nu contează ce note aveai la școală! Cel mai scurt test de inteligență din lume arată dacă ești deștept! Ai răspuns bine?

sRecent, pe internet a început să devină viral cel mai scurt test IQ din lume. Acesta conține doar trei întrebări extrem de simple, dar care dau multe bătăi de cap. Tu ai curaj să îți testezi inteligența?

Recent, pe internet a început să devină viral cel mai scurt test IQ din lume. Acesta conține doar trei întrebări extrem de simple, dar care dau multe bătăi de cap. Tu ai curaj să îți testezi inteligența?

Testele de inteligență sunt menite să demonstreze ce IQ (coeficient de inteligență) are o persoană. De obicei, întrebările au la bază principii logice și matematice de bază. Cel mai scurt test de inteligență a fost conceput de profesorul Shane Frederick, care l-a folosit pentru candidații doritori să prindă un loc la universitățile americane de top, precum Yale sau Harvard.

Dintre cei 3000 de tineri care au acceptat să dea testul pentru un studiu de cercetare, doar 17% au reușit să găsească răspunsul corect la cele trei întrebări din testul de inteligență.

Iată mai jos care este cel mai scurt test de inteligență din lume:

  1. O bâtă și o minge costă 1.10 dolari în total. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă cinci mașinării fac în cinci minute cinci dispozitive, de cât timp este nevoie pentru ca 100 de mașinării să facă 100 de dispozitive?
  3. Într-un lac se află nuferi. În fiecare zi, porțiunea de nuferi își dublează suprafața ocupată pe lac. Dacă e nevoie de 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, de cât timp e nevoie pentru ca nuferii să acopere jumătate de lac?

Nu contează ce note aveai la școală! Cel mai scurt test de inteligență din lume arată dacă ești deștept! Ai răspuns bine?

După ce te gândești bine poți nota răspunsurile pe o foaie. Crezi că ai avut dreptate? Iată și răspunsurile corecte:

1. Mingea costă 5 cenți (dacă bâta ar costa un dolar și mingea 10 cenți, atunci bâta ar fi doar cu 90 de cenți mai scumpă decât mingea. Așadar bâta costa 1.05 dolari și mingea 0.5 dolari, adică 5 cenți)

2. E nevoie de cinci minute. Dacă cinci mașinării fac cinci piese în 5 minute deducem că o mașinărie face în cinci minute o piesă. Dacă folosim o sută de mașinării, care lucrează cinci minute simultan, atunci obținem 100 de dispozitive.

3. În 47 de zile (dacă suprafața ocupată de nuferi se dublează în fiecare zi, înseamnă că pentru a acoperi tot lacul e nevoie de 47 de zile, căci înainte cu o zi să ocupe tot spațiul de pe lac, nuferii acoperă jumătate de lac. A doua zi, dublându-și suprafața ocupată, lacul este complet acoperit).

Recomandari