Voi stiti care este istoria... covrigului? Hmm... Ne-a explicat Sabina, cel mai frumos reporter de la Neatza. Covrigul a fost creat in anul 610, dupa Hristos, de catre calugari. Ei coceau atunci niste benzi subtiri de aluat sub forma unor maini impletite pentru rugaciune si adaugau putina sare. Acum, insa, covrigul inlocuieste o masa importanta pentru oamenii extrem de ocupati, iar comerciantii il produc pe banda rulanta.
Simpli, cu mac, ciocolata, susan, visine, stafide, vanilie sau mere. Covrigii nu mai sunt ce au fost, din fericire. Acum, cu putin noroc, gasiti la coltul strazii covrigi cu crenvusti, carnat picant, sunca sau mozzarella. La un pret modest, bineinteles, ca asa ii sta bine aluatului copt.
Iar romanii tin pasul cu moda, in ceea ce priveste covrigii, desi nu prea inteleg ce mananca. Ii confunda mai mereu, dar, pana la urma, ii consuma cu pofta.
Nu aveti chef de un covridog? :)
Ea este Fatyma, ULTRAS Steaua si studenta la Medicina!!!...
TOP 10: Lucruri pe care nu e bine sa le faci in bucatarie...