Cu siguranţă ai cumpărat din comerţ celebrul ketchup cu numărul 57 inscripţionat pe sticlă. Dar te-ai întrebat vreodată semnificaţia acestuia? Ei bine, totul a pornit în SUA, undeva prin 1870…
Un tânăr de 16 ani din Pittsburg, inspirat de pasiunea mamei pentru gătit, a pus bazele unei companii de sosuri, împreună cu un prieten. Au numit-o Heinz Noble, iar primul produs vândut sub eticheta companiei a fost o cutie de hrean, sos preparat după reţeta lui Henry şi a mamei sale, Anne. Se întâmpla în 1869.
Compania n-a reuşit să răzbată prea mult pe piaţa locală. După câţiva ani, Heinz Noble ajunsese la faliment. Henry a închis atunci afacerea şi a deschis o altă firmă, de data aceasta, împreună cu vărul său. F& J Heinz Co. a luat naştere în 1875, iar un an mai târziu începea să comercializeze ketchup-uri, produse care aveau să-i aducă succesul.
În 1888, Henry a cumpărat acţiunile deţinute de membrii familiei sale şi a deschis o fabrică, lângă Colegiul Allegheny, din nordul Pennsylvaniei.
În 1896, Henry îşi rebranduia ketchup-ul, adăugând numărul 57 pe etichetă produsului. Deşi în acel moment, firma să comercializa peste 60 de tipuri diferite de ketchup-uri, numărul 57 s-a dovedit a-i purta noroc.