Căutare Live

O problemă simplă de matematică a pus tot internetul pe jar! Chiar și un elev de clasa a II-a ar putea să rezolve, dar tu oare reușești?

Recent, pe internet a început să circule o întrebare matematică ce a pus tot mai multă lume pe jar! Tu crezi că poți găsi răspunsul corect?

Recent, pe internet a început să circule o întrebare matematică ce a pus tot mai multă lume pe jar! Tu crezi că poți găsi răspunsul corect?

Calculul propus e cât se poate de simplu: 7-5+2=?

Așa cum era de așteptat, problema a născut o adevărată controversă și oamenii de pe Facebook s-au apucat fie să rezolve, fie să explice de ce un anumit răspuns este bun.

Dacă totuși nu ești sigur de soluție, atunci noi îți spunem că răspunsul corect este patru. Motivul? Dacă avem operații de același ordin (în cazul nostru, adunări și scăderi), acestea se rezolvă în ordinea în care sunt scrise.

Și astfel obținem că 7-5=2 și 2+2=4. Acum că ai aflat răspunsul poți chiar să îți provoci și prietenii să încerce să rezolve calculcul.

Foto de TOT RÂSUL. Cu ce a înlocuit un român roata unei Dacii. Nu ai nicio şansă să ghiceşti!... Șoferii din România au râs cu lacrimi! Ce număr de înmatriculare şi-a pus un tânăr la maşină! Au crezut ca NU văd bine!...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Catine.ro
Ultimele știri
x