Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Scheciurile lui Toma Caragiu sunt populare si astazi. Vezi cateva dintre ele!

Pe 21 august 1925 s-a nascut marele actor roman Toma Caragiu. El a fost protagonistul multor scheciuri de succes in anii 60’-70’, multe dintre avand un mesaj valabil pana in prezent. Toma Caragiu este foarte popular chiar si astazi, iar scenetele sale umoristice sunt o amintire extraordinara pentru oricine doreste sa le revada.

Unele dintre ele erau sageti voalate catre conducerea statului si catre “marele conducator”, Nicolae Ceausescu sau erau critici acide fata de anumite obiceiuri din societatea romaneasca.

Una dintre scenete este “Fabula”, in care Toma Caragiu joaca alaturi de Mircea Diaconu, un tanar actor de perspectiva la aceea vreme. In “Fabula” un director de intreprindere comunist de simte criticat de un tanar care publica satira in presa locala. Vezi AICI video!

Un alt scheci de mare succes in care apare Toma Caragiu este “Asa-i in tenis”, o critica mai mult decat evidenta la adresa “sistemului de pile si relatii” care a inflorit in epoca comunista. Vezi AICI video!

Sceneta “Mos Gerila” a fost si ea o critica la adresa sistemului si a lui Nicolae Ceausescu fiind difuzata la o emisiune de Revelion. Vezi AICI video!

Recomandari