Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Iubește naiul și naiul îl iubește pe el! Nicolae Voiculeț, dezvăluiri emoționante! „Am știut că acesta va fi drumul meu, dar și crucea mea”

Muzicianul Nicolae Voiculeț a vorbit despre iubirea lui pentru nai, luni, în platoul Observatorului, și a cântat dumnezeiește, cum numai el știe.

Nicolae Voiculeț

„(Iubirea pentru nai, n.r.) este de la Dumnezeu. Totul e de la Dumnezeu! Naiul este un instrument muzical românesc, pentru că l-am adoptat de mult timp, dar el este universal și se întâlnește în toate marile culture ale lumii de 6.000 de ani.

De când am auzit sunetul acestui instrument la care au cântat zeii am știut că acesta va fi drumul meu, dar și crucea mea. Străinii pe mine nu știu cum mă primesc, dar naiul îl primesc ca pe un miracol, pentru că sunetul lui are această vibrație a iubirii”, a spus Nicolae Voiculeț.

Artistul a venit în platoul Observatorului cu un nai special, din aur, cu care a cântat doar de câteva ori.

Urmăriți interviul integral cu Nicolae Voiculeț, precum și momentul muzical, în clipul de mai sus din „Observator”.

Muzician român de renume internațional, promotor al culturii românești, Nicolae Voiculeț este un artist care aduce în atenția publicului autenticitatea românească, în special a folclorului, prin intermediul naiului, instrument mistic milenar, întâlnit in marile culturi ale lumii, consacrat la nivel mondial.

Nicolae Voiculeț a urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani și de atunci cântă publicului pe întreg mapamondul, evidențiind puterea incredibilă a muzicii românești.

A concertat în fața a numeroase personalități mondiale, de la președinți de stat la familii imperiale, dar s-a implicat intens și în campanii umanitare, fiind aliat al celor în suferință, dăruindu-le speranță și credință prin puterea muzicii sale.

Muzicianul Nicolae Voiculeț expune prin sunet, simțirea unui popor demn, cu o cultură și un tezaur folcloric impresionant, având misiunea de a promova, păstra și transmite aceste valori, generațiilor următoare.

Artistul Nicolae Voiculeț promovează România, la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel Ambasador al Identității Naționale, făcând cunoscută tradiția poporului său prin sunet, în concerte pe diverse meridiane ale lumii, motiv pentru care a primit numeroase decorații și distincții. Încă din 1975 primește premii și trofee la cele mai importante manifestări culturale ale României din acea perioadă, obținând de fiecare dată locul întâi sau premiile speciale ale juriilor.

Nicolae Voiculeț a locuit aproape 20 de ani în Statele Unite ale Americii unde a studiat si s-a format artistic/muzical, colaborând cu importanți oameni de cultură, artiști și muzicieni iar în 1992, a fondat la Chicago prima școală de Nai din America de Nord. În 1998, la invitația guvernului italian, a concertat în memoria maicii Tereza din Calcutta în catedrală Santa Maria sopra Minerva de la Roma.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro