Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Chefi la cutite

A dat acces interzis „monstruleților”! Prima țară din lume care a interzis Pokemon Go

Autoritățile din Iran au interzis aplicația pentru telefoanele mobile Pokemon Go din cauza unor „temeri legate de securitate”, fără să ofere alte explicații, informează BBC.

Autoritățile din Iran au interzis aplicația pentru telefoanele mobile Pokemon Go din cauza unor „temeri legate de securitate”, fără să ofere alte explicații, informează BBC.

Decizia a fost luată de Înaltul Consiliu al Spațiului Virtual, instituția iraniană care supraveghează activitatea online.

Și alte state și-au exprimat îngrijorarea legată de securitatea jucătorilor, însă Iranul a devenit prima țară care a interzis oficial Pokemon Go.

Jucătorii de Pokemon Go caută și prind monstruleți în diferite locuri din lumea reală, care apar pe ecranul telefonului mobil.

În Franța, un jucător de Pokemon Go a fost arestat

În Indonezia, autoritățile le-au interzis polițiștilor să joace Pokemon Go în timpul serviciului. În Franța, un jucător de Pokemon Go a fost arestat după ce a intrat într-o bază militară în timp ce încerca să prindă un Pokemon. Jocul Pokemon Go, creat de compania Niantic, a fost lansat în iulie 2016. În joc, utilizatorii folosesc GPS-ul telefonului pentru a localiza și a prinde Pokemoni, mici creaturi care apar pe ecranul telefonului ca și cum ar fi în același loc (real) precum jucătorul.

Criticat de unii, jocul a stârnit însă și numeroase reacții pozitive. De exemplu, spre deosebire de alte jocuri, Pokemon Go promovează mișcarea în aer liber.

Recomandari