Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Pokemon Go se va extinde în locuri bizare și părăsite de omenire! Ce vor aici jucătorii?

Febra jocului Pokemon Go a cuprins întreaga planetă, iar jucătorii continuă să ajungă în cele mai bizare locuri, pentru a vâna monstruleți rari.

Febra jocului Pokemon Go a cuprins întreaga planetă, iar jucătorii continuă să ajungă în cele mai bizare locuri, pentru a vâna monstruleți rari.

Trei prefecturi din nord-estul Japoniei grav afectate de seismul din 2011 urmat de tsunami au prezentat miercuri un proiect de colaborare cu dezvoltatorii Pokemon Go pentru a atrage turiști interesați de popularul joc.

Guvernele locale din Iwate, Miyagi și Fukushima doresc să profite de fenomenul Pokemon prin abilitarea unor spații în care să se realizeze activități legate de acest joc și care să constituie o nouă atracție pentru aceste zone.

Guvernatorii celor trei prefecturi au contactat dezvoltatorul american Niantic Inc pentru a crea puncte de interes pentru jucători în aceste regiuni, după cum au explicat într-o conferință de presă la Tokyo, arată cei de la Agerpres.

Inițiativa este susținută și de prefectura Kumamoto, din sudul Japoniei, unde în luna aprilie s-au înregistrat o serie de puternice seisme care au provocat grave pierderi materiale și evacuarea a peste 120.000 de persoane.

"Sper ca tinerii să aibă astfel posibilitatea de a cunoaște realitatea cu care se confruntă prefecturile lovite de dezastru", a spus guvernatorul prefecturii Miyagi, Yoshihiro Murai, într-o declarație publicată de agenția Kyodo.

Valul tsunami provocat de seism la 11 martie 2011 a devastat nord-estul Japoniei și a lăsat în urmă peste 18.000 de morți și dispăruți și însemnate pierderi materiale, pe lângă catastrofa de la centrala nucleară Fukushima.

Pokemon Go, disponibil în peste 35 de țări, a ajuns la 22 iulie în Japonia, unde se bucură de succes.

Recomandari